Aktywne Wpisy
nowszyja +41
Dlaczego Polacy to takie bezguścia? W ostatnich miesiącach przeglądałem sporo ogłoszeń sprzedaży mieszkań i to jest dramat jak kiczowato Polacy wykańczają mieszkania. Jak nie boazeria milenialsów, czyli pseudo kamień z Castoramy, który tłumie małpy przyklejały na połowie ścian w mieszkaniu 10 lat temu, to teraz płytki drewnopodobne i panele winylowe, czyli gumolit, symbol biedy lat 90-tych, a teraz nowa moda wśród milenialsów xD Dla Polaków styl i standard mierzony jest ilością wydanych
źródło: lazienka
Pobierz
zapalara +56
Troche o naszym IT. Sam jestem na UoP, ale pracowałem na B2B przez lata również (prawdziwe B2B dla klientów bez L4, miejsca pracy, godzin itd).
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni

W tym samym okresie naraziłem Fundusz na refundację kosztów leczenia w wysokość 2001,15 zł
Gdy chciałem zarejestrować się w systemie publicznym do specjalisty ze skierowaniem od lekarza POZ otrzymałem termin wizyty na kwiecień 2026. Poszedłem prywatnie wydając 280 zł, przy czasie oczekiwania na wizytę 4 dni.
Gdybym miał te 36 970,56 zł na swoim koncie zamiast na zamrożonym “wspólnym” z wami wszystkimi koncie w NFZ, mógłbym odbyć ok 125 takich wizyt.
I nie musiałbym się prosić o możliwość łaskawego skorzystania ze swoich pieniędzy pani w rejestracji czy na infolinii.
Ale nie mogę. I coraz bardziej mnie to wk*rwia.
#medycyna #finanse #nfz #polska #zdrowie #libertarianizm #ekonomia
źródło: IMG_2709
Pobierzźródło: image
PobierzCzyli opłaciłeś jakis tydzień na oiomie. Pogadaj z Amerykanami którzy mają poważne choroby (a w pewnym wieku każdy ma) czy bez tego złego NFZ im lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ten sam przypadek składka zdrowotna to ubezpieczanie. Dałeś 40k PLN w ciągu 4 lat, dostaniesz raka i Państwo na Ciebie będzie płacić 150-200k PLN rocznie.
Nie ma co narzekać tylko się cieszyć.
Życie jest bardzo proste, zanim poznamy potencjał cierpienia, jakiemu
Np na raka leczy się człowieka który całe życie palił i pił, a w życiu nie odprowadził tyle składek co miesięczne jego leczenie.
Skąd się biorą te pieniądze? Ze składek tych co odprowadzili o wiele więcej i są zdrowi, nie palili i nie pili.