Wpis z mikrobloga

Mówcie co chcecie ale mi tam ostatni content sylwka nawet siedzi i możliwe, że znalazł swoją niszę. Jest nostalgicznie ale bez tego pie*dolenia, że kiedyś to było a bardziej czysta nostalgia i przypomnienie tamtych czasów.
Aż człowiek cofnąłby się w czasie, pograć z kolegami na famiclonie w contre z żółtego carta kupionego na bazarze, obejrzał kryminalnych na TVN w sobotni wieczór czy zjadł babciny rosół albo kotleta do seansu familiady i zlotopolskich, czy po powrocie ze szkoły obejrzał kreskówki na jetix.

Dość przyjemnie i czysto nostalgicznie bez idealizowania tamtego contentu i demonizowania obecnych treści i narracji w stylu kiedyś to były czasy a teraz nie ma czasów. Zamiast tego bardziej neutralne podejście ze zrozumieniem, że w tamtych czasach był to odpowiednik obecnych treści.
#famemma
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GoodGuyChucky93: Mamy rok 2025. Tag jest zapewne pełen ludzi w wieku poniżej 18 roku życia, którzy nie mają pojęcia o czym mówisz. 18 lat temu premierę miał pierwszy iphone. Ludzie, którzy mają 18 lat (i nawet są pełnoletni) albo mniej nie pamiętają komórek z naciskanymi klawiszami xD
  • Odpowiedz
Aż człowiek cofnąłby się w czasie, pograć z kolegami na famiclonie

@GoodGuyChucky93: Chłopie. Śmiem twierdzić, że całkiem spora część użytkowników wykopu a zwłaszcza tego tagu kiedy my widzieliśmy policyjne polonezy na osiedlu to oni nawet jeszcze w formie plemnika nie istnieli xd
  • Odpowiedz
@DonKapuczino: Nie ale chyba tak jak Sylwek jestem już w tym wieku, że nostalgia robi swoje i ostatnio siada mi taki nostalgiczny content i jednym z kanałów który śledzę na bierząco jest choćby „telewizja z kartonu”, lubię sobie puścić Michała lorenca a dokładniej soundtrack z psów.
Nawet pod względem gier to ostatnio Xbox Series X i Ps5 bardziej się kurzą niż są używane a częściej używam ps3 i katuje tytuły
  • Odpowiedz
Nie ale chyba tak jak Sylwek jestem już w tym wieku, że nostalgia robi swoje i ostatnio siada mi taki nostalgiczny content

@GoodGuyChucky93: Ostatnio Wardęga gdzie mówił chyba, że masz 36 lat, ja jestem 10 lat młodszy jeśli to prawda i dziś mam swoje 26 urodziny (tak już piłem) i śmiem twierdzić, że ta nostalgia to nie bierze się wieku sylwka a tego, że koniunktura życia jednak kiedyś była trochę
  • Odpowiedz
Dość przyjemnie i czysto nostalgicznie bez idealizowania tamtego contentu i demonizowania obecnych treści i narracji w stylu kiedyś to były czasy a teraz nie ma czasów. Zamiast tego bardziej neutralne podejście ze zrozumieniem, że w tamtych czasach był to odpowiednik obecnych treści.

@GoodGuyChucky93: Stare czasy o tyle były piękne a przynajmniej ja zawsze będę to powtarzał, że mieliśmy okazję być dzieciakami/nastolatkami w czasach kiedy swiat dopiero zaczynał przypominać to co
  • Odpowiedz
czy po powrocie ze szkoły obejrzał kreskówki na jetix.

@GoodGuyChucky93: No wiesz, kiedyś przekrętów uczyli cię Ed, Ed i Eddy na Cartoon Network dziś dzieci mają Budde ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kiedyś jak leciała piosenka Mirandy Cosgrove na Vivie lub MTV to uważałem ją za ładną dziś jest moją znajomą xDDD
Cztero0404 - >czy po powrocie ze szkoły obejrzał kreskówki na jetix.

@GoodGuyChucky9...
  • Odpowiedz
Mamy rok 2025. Tag jest zapewne pełen ludzi w wieku poniżej 18 roku życia, którzy nie mają pojęcia o czym mówisz. 18 lat temu premierę miał pierwszy iphone. Ludzie, którzy mają 18 lat (i nawet są pełnoletni) albo mniej nie pamiętają komórek z naciskanymi klawiszami xD

@Smok_Baltazar: To prawda, wchodziłeś kiedyś k#w@ do T-mobile sorry Ery a tam Nokie, Sony Ericssony jakieś LG, Samsungi takie wysuwane xD Na Iphona to
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Aż mi przypomniałeś. Pamiętam jak hitem był Siemens C65. Pamiętam jak kolega miał Nokię 3200 i był hit bo miała aparat, kamerę i latarkę! Robiliśmy zdjęcia wszystkiego co się dało. Inny kolega miał Siemensa S65 i wszyscy się zachwycali jaki miał świetny duży ekran i jakie fotki robił ładne. Dzisiaj gimby to by kijem tego nie chciały dotknąć.
  • Odpowiedz
Śmiem twierdzić, że całkiem spora część użytkowników wykopu a zwłaszcza tego tagu kiedy my widzieliśmy policyjne polonezy na osiedlu to oni nawet jeszcze w formie plemnika nie istnieli

@Cztero0404: teraz ten tag to już trochę mainstream ale tak z ~3lata temu wysarczyło zobaczyć kto na facebooku rzuca tekścikami z tego tagu żeby wiedzieć jaka tu jest średnia wieku xDDD
  • Odpowiedz
teraz ten tag to już trochę mainstream

@Meserole: Oczywiście, że tak. Ten tag i dzięki niemu wykop ogólnie w Polskim internecie to już jest mainsteram chociaż niektórzy usilnie próbują z tym walczyć zwłaszcza po każdej gali krzycząc, że to patologia i wyzywając każdego bo ludzie lubią lubią prostą rozrywkę. Według niektórych to wykop się chyba powinien ograniczać do kilku tagów dla piwniczaków w którym mogą sobie po ubliżać trochę kobietom
  • Odpowiedz