Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FiksQ: polecam #emigracja, tylko zanim się zdecydujesz, sprawdź wiarygodność biura i miejsce pracy. Ludzie często się zrażają po pierwszym wyjeździe bo trafiają do jakiegoś kołchozu pełnego patologii. Jeśli biuro wymaga świadectwa o niekaralności to już jakiś plus. Nie masz nic do stracenia, najwyżej stracisz hajs za busa. Celuj w Skandynawię, Belgię, Szwajcarię lub Austrię. Holandii unikaj bo stężenie patoli z Polski jest tam ogromne i wyzysk narzucony
  • Odpowiedz
@FiksQ: @nototenteges Też polecam emigrację, sam spędziłem prawie 4 lata w niechybnej Holandii, i fakt było pełno patoli, ale można ją również unikać. Ogólnie kraj nieważny, grunt żeby ruszyć tyłek i gdzieś pojechać, coś robić. Dla mnie to było fajna szkoła życia, a i grosza sporo przywiozłem. Jak wyjeżdżałem miałem 19 lat.
  • Odpowiedz
@FiksQ trzymaj się! Może faktycznie wyjazd to dobry pomysł-trzeba tylko znaleźć zaufana agancje. Skoro tu nic Cie nie trzyma. Świat jest teraz dość mały, zawsze można wrócić.
  • Odpowiedz
@FiksQ: Nie mieć znajomych to nie jest najgorsza opcja. Gorzej jest mieć złych albo pato znajomych. Wbij na jakąś planszówkową imprezę, poczytaj w necie. Zainteresuj się tematem, można poznać ludzi. Kolejna dobra opcja to ponoć bieganie. To są spoko rozwiązania bezkosztowe.
Nie mieć dziewczyny to lepiej niż życie z Karyną :) Jako 23latek jesteś z założenia nieatrakcyjny dla kobiet i tak będzie jeszcze minimum 3-4 lata. Zacznij pracować na to
  • Odpowiedz