Aktywne Wpisy
Sebastix +431
Moja siostra wlasnie zmuszona jest sprzedac dwuletnie mieszkanie przez psy ktore nak*rw*ja symultanicznie od 6 do 23 xD
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki
Ja tez mierze sie tym w swoim bloku choc nie w takiej skali. Z tego co widze na tagu wiekszosc ludzi ma to samo. Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zoatalo to ograniczone? Za dobry biznesik? Psy w mieście to społecznie szkodliwa zachcianka. Za ich ich posiadanie powinno sie placic konkretną akcyzę jak za fajki

ewolucja_myszowatych +327

Jednak zanim zacznę myśleć coś więcej to czy technicznie w ogóle da radę to zrobić. Światłowód dociera do przedpokoju, a stamtąd sygnał jest przesyłany kablem Cat.6 do innego pomieszczenia, gdzie znajduje się komputer. Czy to prawda, że ten kabel obsługuje prędkość do 10 Gb/s, ale tylko na dystansie do 50 metrów? Obecnie mam tak około 25m. Jeśli tak, to czy w moim przypadku rzeczywiście wszystko powinno działać bez problemu?
Ogólnie to mam problem obecnie z routerem Funbox6. Przycina się czasem i samoczynnie wyłącza Wifi. Dlatego też rozważam nową umowę i nowy router.
#informatyka #swiatlowod #komputery #orange
Edit. Sprawdziłem i ma 4 lan do 1Gb/s i jeden do 10Gb/s, więc powinien obsłużyć wszystko.
FB10 też mogą dać, ale to doplata pewnie będzie
źródło: orange
Pobierzźródło: IMG_0755
PobierzAle może tu jest inaczej. Tak czy siak zadzwon do nich i się spytaj. Bo jak to idize przez modem, to po chuju te 2gb :)
Na sieci własnej Orange daje FB6/FB10
1. Sieciówka w kompie ma 10 Gbps
2. To gniazdo w routerze oznaczone 10 Gbps jest normalnie zbridgowane z pozostałymi.
To zagra zapewne.
Pytanie czy w ogóle gra warta świeczki. Robi ci jakąś różnicę 1 Gbps vs 2 Gbps?
@Retsew: dawali, juz wszystko powyzej 1 Gb/s ma w standardzie fb10, tylko na 2 Gb/s idzie wifi 6, na 8 idzie wifi 7
@Jurand_ze_Spychowa jak dla mnie w codziennym uzytkowaniu nie odczujesz roznicy miedzy 1 Gb/s a 2Gb/s chyba ze rzeczywiscie jakos wykorzystasz upload 600 Mb/s majac swojego NASa wystawionego na zewnatrz (bo innego zastosowania dla zwyklego klienta dla takich predkosci nie