Wpis z mikrobloga

Cześć. Dzisiaj zrezygnowałem z ubezpieczenia grupowego w pracy (obowiązuje jeszcze do końca tego miesiąca) i przyszedł mi taki mail:

Dzień dobry,

dziękujemy za zainteresowanie indywidualną kontynuacją ubezpieczenia grupowego.
Ważne jest dla nas, aby sprawdzić Twoje aktualne potrzeby, zanim przedstawimy naszą ofertę.
Chcemy upewnić się, że będzie ona odpowiadała Twoim potrzebom i wymaganiom.
Krok 1
- Uzupełnij załączony formularz analizy potrzeb i wymagań klienta. To tylko 4 pytania.
Krok 2
- Prześlij w ciągu 7 dni od daty otrzymania wiadomości podpisany skan mailem na adres xyz@mail.pl
Krok 3
- Poczekaj na wiadomość od nas. Przeanalizujemy Twoje potrzeby i zaproponujemy Ci produkt, który będzie na nie odpowiadał. Jeśli nie będziemy mogli tego zrobić, również poinformujemy Cię o tym.

Jednak ja nie jestem zainteresowany kontynuowaniem ubezpieczenia, co też mówiłem w pracy. Czy muszę w jakiś sposób odpowiedzieć na ten mail czy mogę go zignorować? Byłem ubezpieczony w nationale nederlanden.

#ubezpieczenia #ubezpieczenie #ubezpieczeniezdrowotne #nationalenederlanden #ing #finanse #pracbaza
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Oshiko: brzmi jak wysłana reklama po zgodach na kontakt, ale dla pewnosci lepiej stanowczo odpisać, niz potem miesiacami relamacje składac.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ibiryd: coś w tym stylu będzie okej?
Dzień dobry,
Dziękuję ale nie jestem zainteresowany dalszą indywidualną kontynuacją ubezpieczenia grupowego.
Pozdrawiam.
  • Odpowiedz