Aktywne Wpisy

brunetroll089 +24
Jest jakiekolwiek logiczne wytłumaczenie dlaczego nikt nam punktów nie daje?
#eurowizja
#eurowizja

pogromca_kucy +869
Nowa postać do listy wrogów tagu #nieruchomosci

źródło: GrK49x8W4AA6Efj
Pobierz
Zasięg nadajników był ogromny, podobnie jak wytwarzane przez nie pole elektromagnetyczne, które niestety, ale było szkodliwe dla zdrowia pracowników. Jak podaje Wikipedia: „Około 1948 roku zaczęto montaż urządzeń technicznych i jednocześnie rozpoczęto budowę osiedla dla jej pracowników.
W założeniu w wybudowanych domach mieli mieszkać tylko pracownicy radiostacji, którą około 1951 roku w okresie zimnej wojny rozbudowano o obiekty podziemne. W okresie tym radiostację obok osiedla nadzorował Korpus Bezpieczeństwa Wewnętrznego, a potem Jednostki Nadwiślańskie MSW”.
Ciekawostką jest to, że miejsce było samowystarczalne, posiadało własny system kanalizacji, a także własne źródło energii. Ropa zasilała potężny okrętowy silnik diesla o mocy 550 kW. Powietrze dostarczane było tutaj przez specjalny system wentylatorów rozłożonych po całym terenie.
Link do znaleziska tradycyjnie znajduje się Tutaj
Zainteresowanych moimi znaleziskami wołam w komentarzach. Jeżeli ktoś miałby chęć postawić mi przysłowiową kawę, może to zrobić Tutaj. Od kilkunastu lat staram się odwiedzać i fotografować miejsca mniej znane i opuszczone. Wszystkie zebrane kwoty przeznaczam na paliwo, dzięki temu mam możliwość realizowania swoich dalszych podróży.
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #szaryburekfoto pod którym wrzucam zdjęcia z miejsc opuszczonych.
Mój blog / Fanpage / Instagram
#fotografia #opuszczone #polska #ciekawostki #historia #podrozujzwykopem
źródło: DSC_1225-1024x683
PobierzTreść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...