Wpis z mikrobloga

Jak pozbyć się uczucia samotności? W pracy pełno osób, typowe mariusze z którymi można nawet fajnie pożartować, młodsi koledzy i koleżanki z biura, w domu rodzice i pies i praktycznie 24/7 na discordzie moi koledzy i koleżanki, co prawda rzadziej sie ostatnio w realu widujemy ale już wtedy miałem tak uczucie osamotnienia
Czuje że te relacje są można powiedzieć nie tak głebokie jakie bym oczekiwał, oczywiście nie od wszyskich takich relacji bym chciał bo to nie możliwe ale choć od jednej osoby
#samotnosc #zalesie #chcepogadac
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MetalowyBieg: w pracy ograniczam kontakt do minimum, bo wolę koncentrować się na pracy niż na rozmowach z innymi. Na szczęście mam dość samodzielną pracę. Po pracy wracam do mieszkania, gdzie mieszkam sam. Nawet nie mam psa, bo uważam, że to byłoby egoistyczne, skoro by sam musiał być, kiedy jestem w pracy. Jak się pozbyłem uczucia samotności? Trudno powiedzieć. Może po prostu ludzie tak mi dawali popalić, że w samotności chociaż
  • Odpowiedz
@MetalowyBieg: mam podobny problem i myślę, że to może się wiązać z poczuciem, że nikt Cię w pełni nie rozumie, więc z nikim nie możesz zawiązać głębokiej więzi
  • Odpowiedz