Wpis z mikrobloga

Ależ irytujący są rodzice produkujący prace artystyczne na dziecięce konkursy. Jak dzieciaki mają się uczyć rywalizacji czy pokazywania własnej pracy jak jedna z drugą #madki zrobią wiosenny krajobraz za brajanka.
#przedszkole #dzieci
Moim zdaniem najlepsza praca:
ksy3 - Ależ irytujący są rodzice produkujący prace artystyczne na dziecięce konkursy....

źródło: temp_file8092728974888542500

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ksy3: ja pomijam już żenadę, ale jak odbieram dzieciaka, to po posiłku, jakichś dodatkowych zajęciach, aktywnościach, czy wycieczce może, to mamy czas maks na mycie i czytanie książeczki na dobranoc. Te kobity nic nie robią w godzinach pracy, czy ten Piotruś to jakaś autystyczna oaza spokoju, siedząca w kąciku, nie potrzebujący uwagi?
  • Odpowiedz
@magic_johnson nic nie robią poza konkursami albo robią to po nocach. Był kiedyś na TVN reportaż o takich matkach, one są nawiedzone XD
@ksy3 dlatego doceniam, że w przedszkolu mojego dziecka nie ma tej żenady. Zobaczymy jak będzie w szkole, w publicznej obok jest multum konkursów i tam matki stają na rzęsach żeby ich dziecko wygrało XD Wkurza mnie to okrutnie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Lonate to jest prywatne przedszkole.
@Dziad_z_labem moje dzieci, w przeciwieństwie do Piotrusia, potrafią się same ubrać, przebrać, umyć, wysrać, posegregować ubrania do pralki czy obrać niektóre warzywa na obiad. Piotrusiowi (lat 5) buty zakłada mama.
  • Odpowiedz
Dobra, pobawię się trochę w adwokata diabła:

Chwilowo abstrahując od uczciwości rywalizacji (bo rywalizacja i konkursy plastyczne na poziomie przedszkolnym czy wczesnej podstawówki to jest jakiś kretynizm).

Jak trzyletnie dziecko ma się nauczyć rysować, wyklejać, malować czy cokolwiek, jeżeli nigdy nawet nie widziało jak to się robi?
Oczekujesz, że co, że trzylatek (który z trudem trzyma kredkę) usiądzie i samodzielnie wykona pracę?
  • Odpowiedz
moje dzieci, w przeciwieństwie do Piotrusia, potrafią się same ubrać, przebrać, umyć, wysrać, posegregować ubrania do pralki czy obrać niektóre warzywa na obiad. Piotrusiowi (lat 5) buty zakłada mama.

@ksy3: i właśnie o tym pisałem. Im więcej Piotrusiów - tym łatwiejsze życie będzie dla Twoich dzieci. To proste.
Słuchaj... Ja to tylko czekałem aż ktoś z rodziców wezwie na mnie opiekę społeczną za to, że mój młody sam chodzi/jeździ do
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@RandomowyMirek masz rację, że generatorem problemu jest przedszkole.
Sam odwalam smażenie jak mi dzieci pokroją pieczarki i obiorą cebulę.
Jednakże jestem pewien, że zarówno łąkę trzylatka czy wyklejankę Piotrusia dzieci zobaczyły rano jak niosły prace do przedszkola.
  • Odpowiedz