Aktywne Wpisy

vieniasn +211
i tak to jest na tym rynku samochodów używanych

źródło: temp_file5675835906659806530
PobierzKurna ludzie, ale co jest złego w zmianie zdania? Tylko bezrefleksyjne głąby nie wyciągają wniosków z życia i doświadczeń #debata
Dodajmy jeszcze, że nawet bez specki w takim POZ można dostać kwoty rzędu 150 zł/h. Spora część obecnych absolwentów nie robi nawet specjalizacji tylko tłucze godziny tam. Na dłuższą metę ciężko będzie utrzymać taki stan rzeczy już teraz mamy 8k nowych studentów co roku na uczelniach, przypomnijmy, że 15 lat temu to było raptem 3k. Będzie duża konkurencja, stawki realnie spadną. Czy jest to normalne, że lekarz specjalista w Polsce zarabia więcej niż w Niemczech. U nich jest 6 900 euro brutto, niecałe 30k. U nas od takiej kwoty startują stawki specjalistów.
#zarobki #medycyna #korposwiat #pracbaza #lekarz #studbaza #lekarski #programista15k
@EtatowyIdiota: I koleś naprawiający pralki ma 3 zlecenia dziennie a połowę czasu spędzi w drodzę nie dostając nic za to gdy lekarz pójdzie spać na dyżurze i obudzi się 2400 zł bogatszy...
@jonasz68: 42k PRZYCHODU? Bez problemu. Nawet prowadząc mały sklepik na wsi.
@EtatowyIdiota: a siedzą na dyżurach, gdzie mają 24 godziny płatne (wychodzi stawka 7200 zł xD), gdzie na spokojnie idzie przespać z tego 4-6 godzin? Nie? No to widzisz skąd wynika ta różnica. Plus żaden lekarz nie ma UoP, każdy ma te mityczne kontrakty, czyli działalność i obchodzenie podatków, poprzez wrzucanie byle pierdnięcia w koszty. Jak ty kupujesz okulary,
@jonasz68: xD za 15 min. W takim Medicoverze to wizyty są co 30 min, a prywatnie jak chcesz iść tam do płacisz 200 srednio
@kogut_20: No to akurat nie prawda bo usługi medyczne są zwolnione z VATu więc nie mają
@jonasz68: trader kryptowalut ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KaWuSia89: poradnia na NFZ, przy szpitalu w Oleśnicy, polecam, małe kolejki, super pomocni, super diagnostyka itd. Szpital też bardzo dobry, swoją drogą.
Kiedyś pojechałem (z żoną) do prywatnego diabetologa we Wrocławiu to myślałem że mnie szlag trafi. Płatność z góry, na dole, na portierni, idziesz na górę a tam kolejka 30 osób. My mieliśmy na godzinę np. 18 a byli ludzie czekający od 15:30. Lekarka dopiero co