Wpis z mikrobloga

Mirki z #motoryzacja i #samochody doradźcie albo pomóżcie jak możecie. Szukam auta w granicach około 20000-25000zl. Najlepiej kompakt, nie małe miejskie auto. Wstępnie szukam Megane 3 z silnikiem 1.6 lub 2.0. priorytet? Ma nie rdzewieć ( ͡º ͜ʖ͡º), silnik benzynowy z perspektywą pracy na LPG lecz to nie jest wymóg. Diesle raczej odpadają i te nowe wynalazki typu tce, ecoboost itp.(chyba że są jakieś polecane silniki) Alternatywy nad którymi się zastanawiałem? Clio 4 lub nawet Captur ale nie widzę sensownych silników. Ford Fiesta 1,25 lub może Focus? Nie za bardzo wiem jak tam z rdzą. Może coś z Kia / Hyundai? Myślałem nad Tipo ale dzięki korozji odpada ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Budżet jest mocno elastyczny w górę i w dół.

Dzięki za wszelkie sugestie.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paczekXCV Toyota Auris 1.6 valvematic + LPG i ciśniesz km aż miło. Diesel też bardzo udany, jedynie 1.4, może mułek, ale bardzo przyjemny, hybryda 1.8 the best i też super na LPG, ale to już nie ten budżet ( ͡° ͜ʖ ͡°) a rdza, jak w każdym nowszym samochodzie, zrób to sam i jej nie będzie. Budżet do nagięcia, ale nie będziesz żałować, odwdzięczy się bezproblemową jazdą.
  • Odpowiedz