Aktywne Wpisy

Kosmiczny_pies_Kazak +499
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

wesola_loserka +34
Razem z mężem ulegliśmy namowom naszych rodziców i zrobiliśmy sobie 3 dzieci. Teraz zaczęły się problemy, bo rodzice obiecywali pomoc finansową i opiekę, żebyśmy mogli normalnie żyć i teraz się z tego wycofują. Czujemy się oszukani i myślimy o pozwaniu ich do sądu. Co myślicie?
#demografia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#demografia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
źródło: temp_file3166392247485514413
Pobierzpisałem o sankcjach, nie o cłach. Na temat sankcji raczysz żartować, prawda?
- odcięcie od SWIFT
- zamrożenie aktywów rosyjskiego banku centralnego w USA
Nie żartuje.
NO SHIT, SHERLOCK! Przyjaciel ruskich chyba powinien natychmiast znieść sankcje w dniu objęcia urzędu, a nie je zaostrzać, prawda?
@walczymy
Za wszystkie, które Trump odziedziczył po Bidenie, które mógł znieść (a wedle idiotycznej narracji o przyjacielu kremla, nawet bezwzględnie powinien), a nie zniósł oraz za te wprowadzone już po zaprzysiężeniu, wymieniam z głowy: sankcje na płatności za ruską ropę z Europy, kilka nowych banków i uderzenie we flotę cieni. Nie musisz dziękować.
@patykiem_pisane:
Aż mi się stary suchar przypomniał jak przeczytałem to tłumaczenie
@badreligion66: czyli olewamy tę dezinformację walniętą caps lockiem na oczojebnym żółtym bo pisowcy mają czapeczki xdd
Po pierwsze, owszem, nałożył, po drugie, jest odpowiedzialny za największe sankcje w historii, bo takowe właśnie obowiązują za jego kadencji. Daj znać jak są jeszcze jakieś fakty, z którymi nie umiesz się pogodzić.
@patykiem_pisane:
Za oowstanie gazoportu jest odpowiedzialny PiS czy PO
Za cpk jest odpowiedzialny rząd PIS czy PO?
No panie skompromitowany?
Wiesz, zazwyczaj to jest tak, że jak naprawdę wierzysz, że kogoś udało ci się skompromitować, to nie musisz tego pisać ( ͡° ͜ʖ ͡
Nawozy i surowce. Między innymi tytan. Główne towary importowe dziwnym trafem nie zostały obłożone sankcjami ani przez jedną ani przez drugą administrację.
Czyli odpowiedzialny jest PiS bo nie cofnął ustawy, tak samo jak odpowiedzialny za sankcje jest Trump który nie cofnął decyzji Trumpa. Tak wygląda twoja logika¯_(ツ)_/¯
@eduardo-garcia: no to ciekawe czy dadzą radę zrobić Rosji "reconnecting" bo na razie europejski operator systemu tego nie planuje. https://ubn.news/the-us-and-sanctions-against-russia-russian-banks-may-be-reconnected-to-swift/
Nie, nie mają takich narzędzi. Cła i sankcje na operatora SWIFT nie spowodują automatycznego dodania Rosji do systemu.
Tusk jest odpowiedzialny za wejście do NATO. Ale pisuary by się zesraly, ale zgodnie z logiką jaka zobaczyłem w ostatnich kilku godzinach tak było xD