@badreligion66: wartość importu od ruskich to 0,09% całkowitej wartości importu USA. W tym samym czasie ten odsetek dla UE jest kilkanaście razy wyższy (oficjalnie, bo LNG z "Kazachstanu" się nie liczy). W tym samym czasie sankcje USA na kacapa są na historycznie najwyższym poziomie i znacznie bardziej restrykcyjne, niż za Bidena.
@eduardo-garcia Nawet nie chodzi o te cła tylko o to że teraz pisowcy z Jarkiem na czele będą musieli bronić każdej kretyńskiej decyzji Trampa bo im się narracja posypie.
@badreligion66: Najbardziej mnie śmieszy ten Mejza. Po swoich aferach siedzi cichutko, jak mysz pod miotłą. Nie udziela wywiadów, nie chodzi do telewizji, w sejmie miał chyba tylko 1 krótkie wystąpienie, kiedy ktoś osobiście się do niego odnosił (po słynnej imprezie w hotelu poselskim). Nawet zapuścił wąsa i okulary, żeby mniej ludzi go skojarzyło z przeszłością. Ale akurat załapał się na tę akcję z czapką MAGA, przez co za każdym razem
@badreligion66: z moich obserwacji wynika coś zupełnie innego. To druga strona krytykuje Trampa dla zasady, zresztą dokładnie wedle znanego, krajowego schematu. Ba, robią to najważniejsze osoby w państwie, często kosztem naszego bezpieczeństwa.
z uranem to tylko przykład i naturalnie należy brać pod uwagę dziesiątki innych czynników. Na przykład kontekst negocjacji między UA i ruskimi, gdzie USA próbują grać neutralnych. Poza tym, za pewne robią to, co dokładnie wszyscy: analizują zyski i koszty. Dlatego właśnie bodaj Holendrzy długo blokowali bana na ruskie diamenty, dlatego Polska nie zamknęła granicy z Białorusią (a z Elbląga bodaj co dzień wyjeżdżają autobusy do Królewca),
@eduardo-garcia I dlatego Niemcy robią dalej interesy z ruskimi, a nie czekaj, przecież media pisowskie od trzech lat za to krytykują Berlin.
Więc kto tu prezentuje intelektualne zborsuczenie? Ujowy przykład dałeś, a gdy zostałeś szybko rozjechany to jeszcze obrażasz użytkowników którzy ciebie wyjaśnili xD
z uranem to tylko przykład i naturalnie należy brać pod uwagę dziesiątki innych czynników. Na przykład kontekst negocjacji między UA i ruskimi, gdzie USA próbują grać neutralnych.
@eduardo-garcia: więc na ukraine również nie nałożyli ceł? to by miało sens oh waittttttttt
I ja nikogo nie bronię. Po prostu mierzi mnie do cna poziom powierzchowności i intelektualnego zborsuczenia, jaki
wartość importu od ruskich to 0,09% całkowitej wartości importu USA. W tym samym czasie ten odsetek dla UE jest kilkanaście razy wyższy (oficjalnie, bo LNG z "Kazachstanu" się nie liczy). W tym samym czasie sankcje USA na kacapa są na historycznie najwyższym poziomie i znacznie bardziej restrykcyjne, niż za Bidena.
więc na ukraine również nie nałożyli ceł? to by miało sens
oh waittttttttt
To Ukrainę muszą przekonywać o swej neutralności, bo inaczej nie będzie chciała przyjść do stołu? Oh, waitttttt No i to jest właśnie ten poziom przenikliwości, o którym piszę wyżej.
Ujowy przykład dałeś, a gdy zostałeś szybko rozjechany to jeszcze obrażasz użytkowników którzy ciebie wyjaśnili xD
Ale z czym zostałem rozjechany? Tym SENSACYJNYM odkryciem, że nie tylko ruski eksportuje uran? ( ͡°͜ʖ͡°) Myszko, ja to wiem. Sugerowałem tylko, że łatwiej jest dać cło na buraki ćwikłowe, niż na coś, o substytut czego trudniej (możliwe, że nie wiem, o wszystkich zastosowaniach burak ćwikłowego - z góry proszę
źródło: temp_file3166392247485514413
Pobierzźródło: temp_file8391044179661751334
Pobierzźródło: obraz
PobierzAle akurat załapał się na tę akcję z czapką MAGA, przez co za każdym razem
@eduardo-garcia: jaka jest wartość importu z Falklandów? Bo Falklandy zostałt uwzględnione, rosja nie
źródło: GnkDSswXMAA2tx7
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: where-us-gets-enriched-uranium
PobierzCo ma udział uranu do cel? A tak przy okazji
https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=64444
@patykiem_pisane: nico, uran jest wyłączony z ceł, czekam na fikoła naszego kochanego pisowco-trumpowca
z uranem to tylko przykład i naturalnie należy brać pod uwagę dziesiątki innych czynników. Na przykład kontekst negocjacji między UA i ruskimi, gdzie USA próbują grać neutralnych. Poza tym, za pewne robią to, co dokładnie wszyscy: analizują zyski i koszty. Dlatego właśnie bodaj Holendrzy długo blokowali bana na ruskie diamenty, dlatego Polska nie zamknęła granicy z Białorusią (a z Elbląga bodaj co dzień wyjeżdżają autobusy do Królewca),
Więc kto tu prezentuje intelektualne zborsuczenie?
Ujowy przykład dałeś, a gdy zostałeś szybko rozjechany to jeszcze obrażasz użytkowników którzy ciebie wyjaśnili xD
@eduardo-garcia: więc na ukraine również nie nałożyli ceł? to by miało sens
oh waittttttttt
@eduardo-garcia: Ale gówniany whataboutism xD
To Ukrainę muszą przekonywać o swej neutralności, bo inaczej nie będzie chciała przyjść do stołu? Oh, waitttttt
No i to jest właśnie ten poziom przenikliwości, o którym piszę wyżej.
No i to jest właśnie ten poziom przenikliwości, o którym piszę wyżej.
I dlatego nakłada cła na sojuszników, a na kraje wrogie nie, logiczne i
Ale z czym zostałem rozjechany? Tym SENSACYJNYM odkryciem, że nie tylko ruski eksportuje uran? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Myszko, ja to wiem. Sugerowałem tylko, że łatwiej jest dać cło na buraki ćwikłowe, niż na coś, o substytut czego trudniej (możliwe, że nie wiem, o wszystkich zastosowaniach burak ćwikłowego - z góry proszę
O jakich konkretnych sankcjach piszesz. Bo drugi, albo trzeci w tym wątku wspominasz. Możesz podać?