Wpis z mikrobloga

@marcin-tirowiec ja jestem taki przeciętny może 5.5-6/10, 34 lata i normalnie można sobie znaleźć juleczke ~20 letnią, a takie ~30 letnie to już w ogóle bezproblemowo. Te 15 lat temu było dużo trudniej o samicę niż teraz.
  • Odpowiedz
@Limeade: Super, powiedz to mirkom 15-25 którzy próbują znaleźć i nie mogą. I nie nie każdy z nich jest s----------m niehigienicznym nie pracującym nad sobą przegrywem. Statystyki nie kłamią, problem się powiększa, nie bez powodu dyskusje na ten temat są coraz liczniejsze i coraz bardziej publiczne.
  • Odpowiedz
naciągają rzeczywistość tak żeby pasowało do ich narracji?

@mirko_anonim: ale to jest prawdą w każdej grupie ideologicznej, od blackpikowców poprzez prawaków, lewaków, do religijnych.

Ja mam taki system że podczas rozmowy z osobą pytam o negatywne aspekty jej ideologii i o jakieś pozytywy przeciwnej ideologii. Jeśli twierdzi że nie ma takich to nie dyskutuje bo ta osoba jest w kulcie
  • Odpowiedz
@Limeade: Może być wiele przyczyn, jak jesteś starszy to już przeważnie masz ogarniętą jakąś karierę, masz trochę zasobów, własny samochód może dom nawet, też z pewnością jesteś bardziej pewny siebie bo masz więcej doświadczenia w życiu i przeważnie ludzie z biegiem czasu są mądrzejsi. To wszystko przekłada się na to, że jesteś bardziej atrakcyjną opcją dla kobiet.

No ale to nie zmienia tego, że los młodych przeciętniaków jest jaki jest,
  • Odpowiedz
ja jestem taki przeciętny może 5.5-6/10, 34 lata i normalnie można sobie znaleźć juleczke ~20 letnią, a takie ~30 letnie to już w ogóle bezproblemowo. Te 15 lat temu było dużo trudniej o samicę niż teraz.

@Limeade: niestety takich przypadków nie da się zweryfikowac bo nikt nie poda swojego zdj zeby realnie ocenić czy masz te 5,5-6/10. ludzie często nie potrafią używać tej skali. kolejna sprawa to też nie wiemy
  • Odpowiedz
"bezpiecznej przyszłości"

@czescmampytanie: zawsze kisne z tego copium o "potrzebie bezpieczństwa" jako wymówkę na wszystko. Najlepsze bezpieczeństwo i świetlana przyszłość zapewnia wydziarany ćpunek, którego główne zmartwienia to gdzie i czym dzisia się zaspawać,a tacy maja poteżne branie u mlodych juleczek
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua: "Potrzeba bezpieczeństwa" jest brana pod uwagę przez baby, tylko normictwo uwielbia umniejszać jak bardzo nieproporcjonalnie istotna jest morda i wzrost a wyolbrzymia jakieś ładnie brzmiące hasła jak "osobowość", "dojrzałość emocjonalna", "inteligencja", "bezpieczeństwo".
  • Odpowiedz
@marcin-tirowiec

Najważniejsze "bezpieczeństwo" w sensie dobre geny atrakcyjnego osobnika, który ją zaleje i przekaże je dziecku. Minimalizacja ryzyka, że dziecko będzie miało słabe geny. Nawet jeżeli kobieta nie planuje w ogóle dziecka, to jest to instynkt. Później dopiero niższe priorytetowo jest bezpieczeństwo, które da beciak zaspokajający potrzeby materialne i inne.
  • Odpowiedz
ja jestem taki przeciętny może 5.5-6/10, 34 lata i normalnie można sobie znaleźć juleczke ~20 letnią, a takie ~30 letnie to już w ogóle bezproblemowo.

@Limeade: Jeśli masz 34 lata i regularnie randkujesz z 10 lat młodszymi, atrakcyjnymi Juleczkami, to nie jesteś przeciętny z wyglądu, albo coś pomijasz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Dla mnie spory problem polega na niedostrzeżeniu, że generalnie cały świat opiera się o pieniądze i wygląd. Już w szkole podstawowej widać, że ten chłopiec jest lubiany, bo jest z dobrej rodziny i wygląda schludnie, a tamten jest nielubiany, bo miał mniej szczęścia w loterii genetycznej. Tylko dokładnie to samo dotyczy dziewczynek.
  • Odpowiedz
@CloudSpanner młodo wyglądam, ładna skóra, brak zmarszczek, włosy na głowie, brak brzucha. Może tyle wystarcza? Często jakaś julka się przyklei i potem zdziwiona bo myślała że 25 lat mam. Ale w sumie jakoś im wiek nie przeszkadza.
  • Odpowiedz