Wpis z mikrobloga

Chyba oszukałem system. Pracuję 2-3 dni w tygodniu, własna działalność. Udaje mi się w ten sposób miesięcznie zarobić ok 16 tys po odliczeniu podatku. (Jestem alpinistą przemysłowym) Resztę dni przeznaczam na pasje - chodzenie po górach, podróże, wspinaczka, tinderowki, siłka, eksplorację jaskiń, rower, znajomi itd.
W chuju mam kredyt na mieszkanie i posiadanie bombelka. Auto mam 12 letnie, które jest ładne, jeździ i skręca. Ubrania kupuję na allegro, bez żadnych metek (nowe bluzy po 30 zł lol).
Żyje mi się lekko i przyjemnie, nie muszę nikomu nic udowadniać, lansować się drogimi rzeczami. Nie jestem targetem wielkich firm, no chyba że sprzedają rzeczy outdoorowe xD

Nie jestem jakimś freethinkerem, wybitną jednostką, czy autorytetem, ale polecam każdemu ten stan. Warto podjąć ryzyko i spróbować żyć na własnych warunkach :)

Trochę się tym wpisem liżę po własnym kutasie

#pracbaza #przemyslenia #przemysleniazdupy
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Deska_o0: to zwyczajna rzeczywistosc. Dzialaja tak wszystkie firmy robiace bluzy i koszulki z nadrukami na zamowienie. W tym dla zespolow muzycznych.

Dzis w detalu to moze nie 30, ale z 50-60 spokojnie takie kupisz już z Polski z szybką dostawą. Z amazonu z dłuższą (tzn wprost z kraju producenta) pewnie z 10-20 zl taniej.

To samo bluzy polarowe, za 50-60 mozesz wybierac do woli.
  • Odpowiedz
@Randy_the_Ram: Mam nadzieję, że odkładasz coś na boku i nie p------------z całości xD Fajnie jest jak jest zdrowie i można pracować. Trafi Ci się kontuzja, wypadniesz z rynku na 2-3msc i co zrobisz? A niech się trafi wypadek dyskwalifikujący z dalszego prowadzenia działalności, to już w ogóle może być ciężko.
  • Odpowiedz
brania kupuję na allegro, bez żadnych metek (nowe bluzy po 30 zł lol)

@Randy_the_Ram: Trzyma się to jakoś? Doświadczenie mnie nauczyło, że poniżej stówki nie ma co patrzeć, a rozsądne jakościowo (nie "z fajnym znaczkiem") to 150+, inaczej co trzy/cztery miesiące muszę wymieniać bo rękawy zaczynają się pruć. Jak masz sprawdzonego sprzedawcę to bym prosił ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A niech się trafi wypadek dyskwalifikujący z
  • Odpowiedz
@Milo900: nic mi nie zostawili, oprócz negatywnych wzorców. Mój stary to alkoholik i pochodzę z przemocowej rodziny. 5 lat terapii za mną. Wynajmuję kawalerkę, wszystko kupiłem sam.

@dondon @Deska_o0 może poliestrowe g---o, ale wyglądają spoko, zwykłe szare czy czarne bluzy. Mam je od roku i przetrwały wiele prań. Droższe ubrania kupuję w góry, gdzie ma znaczenie czy to np jest merino. Daliście sobie wmówić, że drogie = lepsze.
  • Odpowiedz
@CH3j: @Psychololek Wszystko co jest do roboty na wysokości. Od spawania, przez pielęgnację drzew, naprawy dachów, mycie, malowanie. Mam ten luksus, że nie jestem pracownikiem, działam na własny rachunek, klientów mam często z polecenia, albo od znajomych, którzy nie wyrabiają z robotą.
Gorzej zimą z robotą, ale to wiadomo w tej branży, chyba że spadnie śnieg :)

@Akira Sezon startuje, to dobry moment by wejść w tą branżę,
  • Odpowiedz
Mam je od roku i przetrwały wiele prań.

@Randy_the_Ram: a linku jak nie było tak nie ma, dlatego ludzie podejrzewają że kłamiesz.
Swoją drogą to nie widzisz nic dziwnego w przeczeniu samemu sobie?

Droższe ubrania kupuję w góry, gdzie ma znaczenie czy to np jest merino. Daliście sobie wmówić, że drogie = lepsze.

Przecież sam dałeś sobie wmówić że drogie = lepsze, jednocześnie twierdząc że to bzdura ( ͡°
  • Odpowiedz
@Randy_the_Ram: No i git, co prawda system Cię dojedzie po 60, kiedy uświadomisz sobie że jesteś na świecie sam jak palec. Ale to jeszcze w uj czasu więc korzystaj z życia. piona!
  • Odpowiedz
@Randy_the_Ram: Mycie to chyba z akordu okna tyle płacą, arborystyka również nie jest aż tak płatna by pracując 6dni miesięcznie wyciągać 16k.
Reszta to kwestia dogadania ale również ciężko mi uwierzyć w tak duże zarobki.

Może moje kilka lat doświadczenia to za mało by znać wszystkich klientów ale z tego co się orientuje branża inaczej wygląda.
Gdyby dało się zrobić 15k w dwa tygodnie w Polsce to nikt by nie
  • Odpowiedz