Aktywne Wpisy

zyd_z_pasji +1046
Zarabiam w Polsce obecnie 8200zł netto. Wszedłem na stronę z ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie. Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 413 miesięcy żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie. Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 2500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie + hobby. Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 1356 miesięcy czyli ponad 113Lat!!! Takie proste

źródło: temp_file4471770259057894615
Pobierz
Trabancik +101
Ale mnie triggeruje ostatnio walenie chatemgtp w każdej możliwej dziedzinie życia, ja rozumiem że jest to ułatwienie, sam używam jako translatora i jako pomoc w tworzeniu gownopism i gowno odpowiedzi na maile (chociaż i tak w obu przypadkach weryfikuje to co się stworzy), to mam wrażenie że albo jestem dziadersem 32 letnim albo ludzi totalnie już p------o z tym czatem .
-pytam się siostry o pomoc w robieniu ciasta bo sam jestem noga
-pytam się siostry o pomoc w robieniu ciasta bo sam jestem noga
Na prośbę wielu osób stworzyłem tag do obserwowania: #dziendobrygpw
#gielda #gpw
źródło: dzien dobry gpw 03.04.2025
Pobierz1. Spółka potrzebuje gotówki na bieżące wydatki lub inwestycje.
2. Uznano, że fundusz jest za duży i nie ma sensu trzymać aż tylu
Gdyby ta kasa po prostu leżała sobie na głównym koncie operacyjnym, to po pierwsze tracisz przejrzystość finansów, po drugie nie potrzebujesz zgody całego zarządu na ich ruszenie, a to może być już