Wpis z mikrobloga

Hej, pamiętacie mój wpis o jednej z ofert, gdzie 615 tys to był próg bólu, którego już właściciele nie mogą obniżyć? Wrócił do mnie agencik z ofertą 605 tys i już naprawdę naprawdę nie da się mniej.

https://wykop.pl/wpis/80662873/ah-ci-agenci-nieruchomosci-na-pewno-sam-blagales-whttps://wykop.pl/wpis/80662873/ah-ci-agenci-nieruchomosci-na-pewno-sam-blagales-w

Oczywiście, że się da - po tygodniu - kolejna obniżka. Obserwuję to ogłoszenie dalej, będę Was informował jaki jest prawdziwy próg bólu właścicieli :) Obniżył o 6 tys - naprawdę, tu jest ponad pół miliona do wydania i oni myślą, że taka obniżka zmieni czyjąś decyzję. To tak jakby ktoś cenę opakowania ryżu obniżył mi w supermarkecie o 20 groszy.

#hipoteka #kredythipoteczny #kredyt #kredyty #nieruchomosci
MagdaMaleto_2024 - Hej, pamiętacie mój wpis o jednej z ofert, gdzie 615 tys to był pr...

źródło: lol

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MagdaM_ale_to_2024: sam fakt że jest 5 z przodu jużnsprawianżenwięcej par oczu ma szansę obejrzeć ofertę. Widać jednak się nie spieszy, skoro przeceniają kosmetycznie i nie chcą poważnie rozmawiać, jak bardzo "się spieszy" to najlepiej pokazuje cena ew. otwartość na oferty, tutaj widzę tego nie ma. Inna sprawa-jeśli pośredniczy agent to najczęściej hamulcowym jest on-im wyższą cenę wydusi tym większą pajdę z prowizji przytuli, więc w jego interesie nie jest sprzedać
  • Odpowiedz
Sorry ale nie masz racji, zgodnie z raportem NBP Q4 2024 - ceny transakcyjne to niżej 2-6% od ceny ofertowej

@MagdaM_ale_to_2024: zależy gdzie i jaki rynek, wtórny warszawa to 3k. 18,5 do 15,5 co daje 16% mniej
  • Odpowiedz
@MagdaM_ale_to_2024: jak ich tak pinionszki bolą, tp mogli nie brać pasożyta, to mogli by więcej opuścić.
@Podstarzaly_Mandalorianin

Inna sprawa-jeśli pośredniczy agent to najczęściej hamulcowym jest on-im wyższą cenę wydusi tym większą pajdę z prowizji przytuli, więc w jego interesie nie jest sprzedać tanio ( ͡º ͜ʖ͡º)

Tu kolego niestety zupełnie nie masz racji. Pośrednicy nie są hamulcowymi w obniżaniu cen, wręcz do tego namawiają.
  • Odpowiedz