Wpis z mikrobloga

• 7
@Hoisin_Sticky_Ribs: ​W marcu 2023 roku w programie "Czarno na białym" na antenie TVN24 wyemitowano reportaż Marcina Gutowskiego zatytułowany "Franciszkańska 3". Materiał ten przedstawiał dowody sugerujące, że Karol Wojtyła, zanim został papieżem Janem Pawłem II, miał wiedzę o przypadkach wykorzystywania seksualnego małoletnich przez podlegających mu księży w archidiecezji krakowskiej. Według reportażu, Wojtyła podejmował decyzje, które miały na celu ochronę instytucji kościelnej, a nie ofiar tych nadużyć. ​

W materiale przedstawiono historie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Hoisin_Sticky_Ribs

no, a na to że był pedofilem? Bo tak napisaloś, że TVN mówił że papież był pedofilem.

Choćby nie mowil tego wprost to i tak z jego reportazu wynika że Papież krył pedofilię. I pytanie czy Czosnowski powinien popierac takich ludzi którzy kryją pedofilię?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@lewoprawo piękne dwójmyślenie. czyli gdyby Czosnowski powołał się na autorytet Walusia że zasłużył się w walce z komunizmem nie wspominając o morderstwie też byłoby ok?
  • Odpowiedz
Pytanie kogo on chce tym do siebie przekonać? Wyborcy prawicowi raczej się na tą nagłą zmianę poglądów nie nabiorą, zwłaszcza że nie tak dawno chciał zakazywać marszu niepodległości. A postępowych jeśli już to zrazi do siebie
  • Odpowiedz
@ziemba1: Jedno nie wyklucza drugiego, ale wiem, że łatwiej jest żyć jak wszystko jest czarno-białe. Tak najprawdopodobniej JP2 ukrywał pedofilię w KK, a przynajmniej na nią nie reagował i nie próbował tego procederu zlikwidować. Jednocześnie miał spory wkład w upadku komunizmu.
  • Odpowiedz
@ziemba1: wy zawsze widzicie świat tak bardzo jednowymiarowo? Co ma p-------a do solidarności? To jak p-----l, to już ze stara solidarnością nie miał nic wspólnego, a jak z solidarności to już ba pewno nie krył pedofilii? ¯\(ツ)/¯

Ja wiem, że wy krytykować swoich nie umiecie i widzicie tylko dwa stany - uwielbienie albo hejt. Nie ma kszty obiektywizmu I faktów, jest czysta wiara i emocje. Później dlaczego merytoryka się nie
  • Odpowiedz