Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@omnomnom: czyli w 2013 skutecznych było około 40% a dzisiaj jakieś 6-7%?
Coś mi się wierzyć nie chce, może jakieś kryteria zmienili i każde samookaleczenie teraz liczą a kiedyś tylko te zagrażające życiu czy coś?
  • Odpowiedz
@omnomnom: Czyli przybyło atencjuszy, bo wyczytali jak to teraz depresja jest trendi

@tellet: Młodzi mają realny problem, krzyczą o pomoc (tak, właśnie szukają uwagi, atencji dorosłych), ale przyjdzie jakiś stary knur i zakwiczy kłii kłii robią bo depresja jest trendi.

Covid zabrał temu pokoleniu 2-3 lata dojrzewania, kiedy w głowie sie wszystko układa, uczą się budowania relacji i teraz jest tego pokłosie.
  • Odpowiedz
@Radus: tak tak, wszystko wszystkim teraz zabierajo, staruchy mieli łatwiej i ogólnie teraz to jes smrut, brut i bjeda.
Kurna młodzi żyją w czasach gdzie:
-nawet plebejska komórka "za złotówkę w plusie" ma asystenta zdolnego podsumować ci zawartość strony czy odpowiedzieć na naturalnie zadane pytanie,
-w 3 kliknięcia nawet na najpodlejszym budżetowym komputerze możesz się dostać do usługi z ogromnym LLMem zdolnym wykonywać nawet złożone obliczenia na podstawie zdjęcia i praktycznie dowolnie
  • Odpowiedz
Nie masz tam jakiegoś fame mma, gali disco polo czy biura wyborczego pisu do ogarnięcia, degeneracie?

@plyty_chodnikowe: fame mma to właśnie ci depresjoniści wypromowali, tak samo jak patostreamy jakoś wcześniej tak popularne nie były.
Co tam na tiktoczku, panie nowoczesny?
  • Odpowiedz
  • 1
@omnomnom raczej bym obstawił, że COVIDowa izolacja młodzieży naruszyła normalny rozwój społeczny i młodzi są bardziej samotni niż byli, stąd skok
  • Odpowiedz
nawet plebejska komórka "za złotówkę w plusie"

@tellet: jestem nieustannie wdzięczna losowi za to, że moje lata nastoletnie przeżyłam jeszcze bez smartfona i sociali, internet był ciekawostką na lekcjach informatyki. Absolutnie zero zdziwienia, że młodzi są w takim stanie, ta ukochana technologia sieje spustoszenie w psychice i kompletnie rujnuje relacje i mózgi i żaden chińczyk na telefon tego nie wynagradza.
  • Odpowiedz
@omnomnom: Że tak się doczepię - ktoś bardzo nie umie w wykresy.

Gdy na jednym wykresie zestawia się zjawiska występujące w tak różnej skali, należy dać albo dwie skale (wymaga uwagi w odbiorze), albo zrobić dwa wykresy jeden pod drugim z tą samą skalą na osi poziomej.

Bo tu nie widać wzrostu ilości zgonów - wykres wydaje się
  • Odpowiedz