Wpis z mikrobloga

Nie ma wiekszego syfu niz #linux - zainstalowalem go na drugim dysku bo potrzebowalem #dockera (wsl to gowno) I na komputerze, na ktorym ani razu windows11 mi sie nie wywalil Linux kleka co chwile. Dodatkowo strasznie multi, tak ze nie da sie z tego korzystac. Nawet przegladarka ma problemy xD nie wiem kto z tego korzysta na codzien, chyba jakis masochista #windows #komputery #it
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

: to sobie poczytaj jak dziala docker na Windowsa I co tam w tle sie instaluje xD

@BrakWolnegoLoginu: Jak idziesz z instrukcją i instalujesz sobie dockera na Windowsie a nie np. apt install docker.io na instancji WSLa to może faktycznie jakieś g---o się dzieje
Ale podejrzewam, że nie masz pojęcia o co tam chodzi i dlatego ci nie działa dobrze Docker pod WSLem. Bo po prostu nie rozumiesz jak działa
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: deweloperzy dzielą się na dwie kategorie. Prawdziwych deweloperów, którzy wiedza jak komputery i systemy działają od podszewki - ci zazwyczaj korzystają z Linuxa przez wygodę i skill często potrzebują po prostu tego systemu do szybkiego wydajnego serwowania treści lub szerokopojętego hackingu. Druga kategoria to ludzie mniej pasjonujący się, mający własne życie nei chcący zbyt zgłębiać tajników IT. Tacy wtedy korzystają z gotowych rozwiązań, lecz jak pojawi się jakiś większy
  • Odpowiedz
@rtp_diov:
Tia, bo przecież wymyśliliśmy komputery aby marnować czas, grzebać w nich w ramach sztuki dla sztuki i ogólnie zmniejszać wydajność. A nie, czekaj... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Aramil: komputery wymyśliliśmy (tak, ja tez!) do wykonywania obliczeń, stąd nazwa od compute, a wy sobie robicie na nich symulacje kurczenia się jąder konia w rdr2 czy zmiany pogody we wiedźminie 3. Wróćmy do korzeni, proszę.
  • Odpowiedz