Wpis z mikrobloga

Nie ma wiekszego syfu niz #linux - zainstalowalem go na drugim dysku bo potrzebowalem #dockera (wsl to gowno) I na komputerze, na ktorym ani razu windows11 mi sie nie wywalil Linux kleka co chwile. Dodatkowo strasznie multi, tak ze nie da sie z tego korzystac. Nawet przegladarka ma problemy xD nie wiem kto z tego korzysta na codzien, chyba jakis masochista #windows #komputery #it
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

strasznie multi, tak ze nie da sie z tego korzystac. Nawet przegladarka ma problemy xD nie wiem kto z tego korzysta na codzien, chyba jakis masochista

@BrakWolnegoLoginu: to ma sens, wszyscy którzy korzystają z linuxa to masochiści, a system im muli niemiłosiernie. Nie ma opcji, że linux u innych działa normalnie i tylko ty coś z------s, to wysoce malo prawdopodobne ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: mogłeś od razu napisać, że wziąłeś jakiegoś parcha albo inne "poletzane dystro" i się wyłożyło xd
Tak jak sam stronię od linuxa na desktopie, a do dockerów mam serwery, tak serio to poszło do przodu, skoro nawet na laptopie mi się ładnie ubuntu zainstalował i nie w-----ł przy instalacji, tylko dopiero potem, bo jednak HDR to dla linuxiarzy dalej czarna magia (no ale w sumie czego się spodziewać -
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu

Przyznaję, że pobrałem przedwczoraj Minta xfe (bazuje na Ubuntu) i zapuściłem z USB - bo był wskazany do instalowania poprzez niego Home Assistanta na energooszczędnym Intel NUC 5i3 (4GB RAM NGFF 256GB). Też przeglądarka muliła i zastanawiałem się dlaczego :) Po jakichś 2-3 minutach już działała dużo normalniej, może "cos tam sobie konfigurował w tle". Zrobiłem co miałem zrobić i USB do szuflady.
  • Odpowiedz