Już jakiś czas wybieram nowe auto. Wybór padł na napęd hybrydy phev, ze względu na możliwość ładowania w domu auta. Pierwszym wyborem była Rav4, ale ich polityka konfiguracji auta to jest nieśmieszny żart. Teraz zastanawiam się nad Mazdą CX60, Kia Sorento lub coś innego. Możecie doradzić w tej kwestii? #kupnosamochodu #leasing #samochody #mazda #toyota #kia #volvo #hybryda #plugin
@JonWelder: aby doradzić to musiałbyś podać budżet oraz wymagania dot. liczby pasażerów i pojemności bagażnika.
cx60 - to taka kolumbryna że nie zdziwiłbym się, gdyby nawet plugin palił 9/100 obczaj: terramar i bigster. Dwie skrajności, ale nie wiadomo czego szukasz :) ... bigster nie jest plugin
@JonWelder: W tesli Y masz chyba najwięcej miejsca w segmencie. W końcu to elektryk. Jak masz ładowarkę w domu i nie boli cię okazjonalne ładowanie w trasie to nie ma lepszego rodzinnego auta.
280000 brutto mogę przeznaczyć, dwójka dzieci, bagażnik przynajmniej 500l, żeby się pomieścić na wyjazdy.
@JonWelder: Sprawdź Volvo XC60 T6 - to mocny, komfortowy i fajnie wykończony PHEV, który w dodatku przed chwilą miał lekki lift. Jeszcze w marcu oferowali ~20% rabatu - w tych pieniądzach świetna oferta moim zdaniem
@JonWelder: z hybrydami z gniazdka jest ten problem, że musisz serwisować zarówno elementy auta spalinowego jak i elementy auta elektrycznego. Dopytaj się w ASO o koszty przeglądów i przejrzyj dokładnie ich interwał i zakres.
@Yelonek no jak ktoś nie ma uprzedzeń to elektryk najlepszy wybór. Zwłaszcza że ceny śmieszne względem spalinowych. Mówię to jako użytkownik od października elektryka, 12k km zrobione. Nawet przez myśl mi nie przeszło że kolejne auto to spalinowe... Średnie zużycie od 1 października do dzisiaj to 18,1kwh. Przy G12W to 13,3zl/100km. Bez paneli. Przy panelach to w ogóle zjeżdżamy do kwot rzędu 2zl za 100km. No i ioniq 5 to stodoła
"zwłaszcza"? Uważasz, że jest sens kupowania elektryka jeśli NIE masz możliwości jego ładowania pod domem?
@BShKF: Jeśli jest ładowarka niedaleko domu to też da się żyć. Znam ludzi, którzy ładują się w pracy. Ładowarka pod domem to najlepszy przypadek oczywiście. Ładowanie jest wygodne wszędzie tam gdzie samochód stoi przez wiele godzin, czyli właśnie dom/praca, czasami zakupy. Oczywiście ceny na stacjach ładowania muszą być rozsądne takie jak mają np Tauron, Ekoen, jeszcze do niedawna
@BShKF: Największy spadek ceny robi dotacja i widać to niemal od razu po wyjeździe. W dodatku ich niskie ceny jako używek wynikają z 2 rzeczy, z czego jedna będzie się nasilać, a druga osłabiać. 1 to progres technologiczny - większe zasięgi, lepsze baterie, większa konkurencja. Już w perspektywie 2 lata na tych samych modelach widać różnice. To będzie działać na minus dla wartości rezydualnej. 2 to opór społeczny po fali
Sam widzę jak zmienia się nastawienie wśród mojego otoczenia kiedy widzą jakie są koszta, jak go użytkuje, że robienie chorwacji na strzała to nie codzienność.
@OptiFinance: No właśnie znowu odwołuję się do tego co napisałem wcześniej. Owszem, bieżące koszta jeśli ładujemy w domu będą bezkonkurencyjne, ale przy obecnych spadkach wartości takich aut, to trochę iluzja. Tzn. odwleczony w czasie koszt, tu i teraz płacimy mało, ale przy odsprzedaży też dostaniemy
@BShKF jeśli mówimy o kupnie auta nowego to tak - masz rację, spadek jest istotny. Jednak zmieni się to wraz z końcem dotacji lub stałym elektrolitem który powinien pojawić się gdzieś za 3-4 lata w UE w modelach seryjnych. Jeśli mówimy o używce to myślę że tu ma to mniejsze znaczenie. Swojego ioniq kupiłem za 110k, czyli utracił 50% wartości w 2 lata. Myślę że teraz ten spadek będzie znikomy i
@JonWelder: O. Dlaczego?
To większe auta od Rav4. Konkurentem dla CX60 i Sorento jest Highlander.
@JonWelder: to może się vanem zainteresuj a nie protezą?
cx60 - to taka kolumbryna że nie zdziwiłbym się, gdyby nawet plugin palił 9/100
obczaj: terramar i bigster. Dwie skrajności, ale nie wiadomo czego szukasz :) ... bigster nie jest plugin
@JonWelder: Sprawdź Volvo XC60 T6 - to mocny, komfortowy i fajnie wykończony PHEV, który w dodatku przed chwilą miał lekki lift. Jeszcze w marcu oferowali ~20% rabatu - w tych pieniądzach świetna oferta moim zdaniem
@JonWelder: Czemu nie Superb Kombi L&K ze wszelkimi wypasami? Jeszcze zostanie kupa kasy.
w UK jest pod tym względem znacznie lepiej, ale w Polsce w zależności od regionu i robionych tras też da się żyć
https://youtu.be/50Kd-7NGD00?si=yGiRqrvLMVCwxxn5&t=1272
@Yelonek: "zwłaszcza"? Uważasz, że jest sens kupowania elektryka jeśli NIE masz możliwości jego ładowania pod domem?
@BShKF: Jeśli jest ładowarka niedaleko domu to też da się żyć. Znam ludzi, którzy ładują się w pracy. Ładowarka pod domem to najlepszy przypadek oczywiście. Ładowanie jest wygodne wszędzie tam gdzie samochód stoi przez wiele godzin, czyli właśnie dom/praca, czasami zakupy.
Oczywiście ceny na stacjach ładowania muszą być rozsądne takie jak mają np Tauron, Ekoen, jeszcze do niedawna
@OptiFinance: No właśnie znowu odwołuję się do tego co napisałem wcześniej. Owszem, bieżące koszta jeśli ładujemy w domu będą bezkonkurencyjne, ale przy obecnych spadkach wartości takich aut, to trochę iluzja. Tzn. odwleczony w czasie koszt, tu i teraz płacimy mało, ale przy odsprzedaży też dostaniemy