Wpis z mikrobloga

Co roku dochodzi do 2 363 oficjalnych, zgłoszonych gwałtów co roku. Oficjalnych, bo wedle różnych fundacji i lewicy jest ich znacznie więcej.

Natomiast w roku 2023 s---------o popełniło 5233 osoby, z czego 4404 mężczyzn.

W przypadku gwałtów jest dużo materiałów, raportów, dużo psychologów, dużo fundacji, natomiast na temat samobójstw facetów - w sumie nic nie ma.

Dlaczego podnoszę ten temat? A bo nadal mnie irytuje ten materiał:
https://streamable.com/beovj8

Po prostu irytuje mnie ta obłuda. Nie umniejszam gwałtom, bo to straszna rzecz, ale irytuje mnie wybiórczość i hipokryzja świata. Że o jednych tematach to nieba mogą uchylić, a w drugim temacie: walić to, "niech giną" . Bo kto się przejmuje facetami? Przecież oni nie płaczą... oni się "tylko" wieszają....

Więcej ginie osób z powodu samobójstwa, niż kobiet jest gwałconych, czy też w wypadkach samochodowych.

Ale nigdzie nie widzę akcji, by pomóc facetom, akcji, fundacji co pomagają facetom w trudnych sytuacjach. Nawet telefony zaufania ucieli.

Trzymajcie się tam chłopy, bo jak widać świat, nie jest nic a nic sprawiedliwy. Ale pamiętajcie też, że s---------o nie rozwiązuje niczego. Świat jest piękny, tylko chwile są z-----e. Nie warto dla tej jednej chwili rezygnować z życia, rezygnować z tych pięknych. Zanim złapiesz za linę, poczekaj dzień. Przemyśl to, na spokojnie przy fajce czy przy piwku ze znajomym. Pozwól się uspokoić.

#gwalty #polska #samobojstwo #niebieskiepaski
new-object - Co roku dochodzi do 2 363 oficjalnych, zgłoszonych gwałtów co roku. Ofic...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@new-object: Dodajmy, że tutaj też można używać identycznej retoryki jak przy gwałtach czyli cała masa samobójstw jest klasyfikowana jako wypadki więc realne liczby są stanowczo zaniżone.
  • Odpowiedz
@new-object no tak bo zagranicą to na pewno wszystkie gwałty są zgłaszane o czym one mówią. Nie mogę słuchać tych pyzd. Ale psychiatra leży niezależnie od płci. To jeden z tych tematów aby poróżnić miedzy sobą kobiety i mężczyzn. Czy jest się dzieckiem czy dorosłym, bez kasy ma się problem. Prywatnie eldorado i tyle nurtów/certyfikatów/szkoleń że bez sprawdzenia można łatwo trafić do szarlatana prywatnie, bo na na NFZ za pół roku
  • Odpowiedz
W przypadku gwałtów jest dużo materiałów, raportów, dużo psychologów, dużo fundacji, natomiast na temat samobójstw facetów - w sumie nic nie ma.

@new-object: nie ma chłopa nie ma problemu, proste, pora na CSa
  • Odpowiedz
@new-object w przypadku samobójstwa chłopów temat nie jest grzany bo te 4.8k rocznie to sobie można zaimportować z innych krajów w tydzień, a kampanie i terapie byłyby kosztowne dla budżetu państwa. Szkoda, że zwykły rachunek zysków i strat decyduje o grzaniu tematu
  • Odpowiedz
s---------o popełniło 5233 osoby, z czego 4404 mężczyzn.

czyli aż 829 kobiet popełniło s---------o, to nadaje się na temat do dyskusji w telewizji o tym "jak zmniejszyć procent kobiecych samobójstw"

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
czyli aż 829 kobiet popełniło s---------o, to nadaje się na temat do dyskusji w telewizji o tym "jak zmniejszyć procent kobiecych samobójstw"

@Ilirian: ale to powie lewica. Prawica znów powie:
"5x więcej facetów popełnia samobójstw niż kobiety. Dlaczego tutaj nie ma równouprawnienia? Dlaczego procent kobiet jest tak niski?"

:D
  • Odpowiedz
  • 2
@Bpnn: oczywiście, nie umniejszam. Lecz irytuje mnie, że wybiera się te problemy, które są medialne tylko i wyłącznie, a mamy statystycznie poważniejszy problem.

I oczywiście nie mówię by gwałty zostawić i zająć się samobójcami. Problem jest taki że taka minister i politycy nawet nie wspominają o naszym problemie, lecz głównie kobiet.
  • Odpowiedz
@starycap

@new-object: Dodajmy, że tutaj też można używać identycznej retoryki jak przy gwałtach czyli cała masa samobójstw jest klasyfikowana jako wypadki więc realne liczby są stanowczo zaniżone.

Ustanie akcji serca, śmierć naturalna.
  • Odpowiedz
@new-object:
Ja znam jedną organizację: życie warte jest rozmowy. Zwjr.pl Mają jakieś telefony. Mają też na stronie baze wiedzy, omówienie popularnych mitów nt. samobójstw, jak pomagać osobom w kryzysie itd.

Nie chce wchodzić w dyskusję który temat jest bardziej medialny a który powinien być. Po prostu jeżeli tak jak piszesz, nie znałeś żadnej organizacji to teraz przynajmniej wiesz o tej jednej. Ty i każdy kto tutaj doscrolluje i przeczyta. Nie
  • Odpowiedz