Aktywne Wpisy

HoroLive +26
Podejrzewam że chłop już gryzie ziemię od 4 dni.
1. Brak żarcia - skąd miałby czerpać pożywienie? Ok może nazwoził sobie do swojej ziemianki 10 tyrolskich, ale on musi uciekać, a nie może po nie wrócić.
2. Nie widać, nie słychać go - w lesie jest hałas jak się chodzi, nawet liść spadający zwraca uwagę.
3. Brak wody. Pogoda mu nie sprzyja, nie może pić deszczówki, a w lasach nie ma wody. To nie
1. Brak żarcia - skąd miałby czerpać pożywienie? Ok może nazwoził sobie do swojej ziemianki 10 tyrolskich, ale on musi uciekać, a nie może po nie wrócić.
2. Nie widać, nie słychać go - w lesie jest hałas jak się chodzi, nawet liść spadający zwraca uwagę.
3. Brak wody. Pogoda mu nie sprzyja, nie może pić deszczówki, a w lasach nie ma wody. To nie

XkemotX +158
Nie warto pomagać ludziom #zalesie #w---w #inpost
Otrzymałem dzisiaj paczki z Chin w swojej skrytce, spieszyłem się więc wyjąłem wszystko co było w paczkomacie bo miałem kilka przesyłek. Okazało się że Inpost wsadził tam z jakiegoś powodu paczkę jakiejś kobietki, zwykły biały karton bez oznaczeń. Otwieram w domu paczki i zdziwienie że mam czyjąś rzecz, w środku jest fakturka z nr tel kobiety więc od razu do niej piszę
Otrzymałem dzisiaj paczki z Chin w swojej skrytce, spieszyłem się więc wyjąłem wszystko co było w paczkomacie bo miałem kilka przesyłek. Okazało się że Inpost wsadził tam z jakiegoś powodu paczkę jakiejś kobietki, zwykły biały karton bez oznaczeń. Otwieram w domu paczki i zdziwienie że mam czyjąś rzecz, w środku jest fakturka z nr tel kobiety więc od razu do niej piszę

źródło: temp_file6479197661783178535
Pobierz
#bekazpodludzi #bekazkatoli #bekazateistow #polska #hinduizm #filozofia #pytanie
@SoplicaTadeusz: Koncept karmy też ma swoje analogie w naszej kulturze, a i filozofie wschodu nie są znane tu od wczoraj. Zasadniczo ludziom chodzi o stwierdzenie, aby być dobrym dla innych, to będzie ci się wiodło. Chyba całkiem nieszkodliwe?
Jeśli jest sobie katolik u którego sam Jezus z Nazaretu wyśmiał swoich uczniów gdy ci sugerowali, że jakichś ludzi spotkało coś złego bo byli grzesznikami, oraz gdzie jednym z ważniejszych elementów tej religii jest to, że ludzie nie dostają tego na co zasłużyli (bo na zbawienie nie można sobie zasłużyć). To kiedy ten katolik mówi coś o karmie to jest to jasnym znakiem, że wcale nie jest katolikiem,
@SoplicaTadeusz: Nie rozumiem. Bycie ateistą wg Ciebie automatycznie powoduje u człowieka niemożność stosowania różnych idei? Ateista nie wierzy w boga i tyle. Może wierzy we Wróżkę Zębuszkę, rząd światowy albo wolny rynek. To się nijak nie kłóci.
No to Ty tak uważasz. Było wielu wpływowych teologów i grupy religijne, które uważały inaczej. I podobnie jak z wiarą w karmę, póki co
@SoplicaTadeusz: A od kiedy to? Czy aby całe chrześcijaństwo i Kościół nie skupia się na wpajaniu ludziom zasad, których powinni przestrzegać, aby być zbawionymi? Tu masz analogię do karmy właśnie.
@SoplicaTadeusz: Panie tyś to chyba młody, bo ja o tym, że karma wraca to słyszę już od 30 lat i to jest po prostu zwykłe powiedzonko, które się u nas przyjęło i założę się, że ogromna liczba osób, które go używa nawet nie ma pojęcia, że pochodzi to z jakiejś religii.
źródło: 64a4e5f71b6cd654301a2fff5b79bf18
Pobierz@Cre1q: Nie ma patriarchatu? Mówisz to w kraju, w którym ostatnio kobieta była głową państwa ponad 400 lat temu i w którym panuje religia dopuszczająca do władzy tylko i wyłącznie mężczyzn? W każdej polskiej wsi i mieście ludzie klękają co niedzielę przed księdzem - facetem, a nigdy kobietą. Na banknotach są tylko faceci, 70% posłów to faceci, 8 z 10 prezesów
@Cre1q: Matriarchat – hierarchiczny ustrój społeczny i polityczny, w którym władzę sprawują kobiety. Na podstawie czego uważasz, że w Polsce władzę sprawują kobiety? Podaj jakieś liczby, fakty, żeby to uzasadnić. Wszelkie znaki na niebie i ziemi temu przeczą. Rządzi nami facet premier, prezydent premier, 100% biskupów bardzo wpływowej religii w Polsce - katolicyzmu, to faceci, 70% posłów to faceci,
@SoplicaTadeusz: Z całym szacunkiem, ale pomyliło ci się coś kolego.
Za to jest tabela złych uczynków i stwierdzenie, że jeśli ich nie popełniasz (albo popełniasz, ale się wyspowiadasz), to masz bilet do nieba. Chociaż te
@SoplicaTadeusz: Zgodnie z obecną doktryną. Były wpływowe ruchy, np. pelagianizm, które dowodziły czegoś zupełnie innego. Przegrali walkę o swoje racje i KK zabarykadował się na stanowisku, że zbawienie to tylko kwestia boskiego widzimisię. Musieli parę wieków później zrewidować ten pogląd, kiedy to w wyniku reformacji na znaczeniu zyskał pogląd, wynikający dość logicznie z powyższego,