Wpis z mikrobloga

@loty-luju: ja dla pewności unikam i kupuje na stronach zewnętrznych, dwie dychy więcej mnie nie bolą
I żeby nie było, sam mam kilka flakonów z allegro ale z racji właśnie mojego małego doświadczenia zacząłem unikać żeby nie wtopić, tym bardziej, że sugerowanie się ceną też nie zawsze działa. Przykładem dla mnie był kiedyś zakup butów air max po całkiem normalnej cenie a dostałem tak chamskie podróby, że widać było na
  • Odpowiedz
@maciejos-donbakos: Ziomek, nie porównuj kupna butow z allegro do perfum. W przypadku tego pierwszego to jest przy wiekszości aukcji fejur, nikt normalny butów na allegro nie kupuje (markowych) Polecam ci patrzeć na zapachy na perfumehub, masz tam same legitne strony po najlepszych cenach
  • Odpowiedz
@allegro_pl: jak zgłosiłem, że sprzedawca handluje podrobionymi butami to chcieliście ode mnie opinię rzeczoznawcy, że buty które kupiłem są podrobione xD tak więc tak...
@loty-luju chodzi mi o politykę allegro które ma w pompie oryginalność sprzedawanych tam produktów, to cyrk, że w ogóle trzeba weryfikować który sprzedawca na tej platformie jest legitny
  • Odpowiedz
@maciejos-donbakos: Znaczy no nie trzeba być orłem żeby się domyślić że buty które kosztują normalnie 500 a na allegro są wystawione za 200 to fejury. Myślę że ktoś powyżej 50 iq się przy tym połapie że coś jest nie tak. Tak samo z ciuchami. Nie znam nikogo normalnego kto kupuje buty i ciuchy na allegro z zamiarem zamówienia oryginału. To się nie łączy xd Jeśli jest adekwatna cena jak w
  • Odpowiedz
@loty-luju: ale ja te buty kupiłem za normalne pieniądze :D może dwie dychy taniej niż na półce w sklepie.
Poza tym, nie uważasz, że to już patologia sama w sobie, że allegro = podróby? Czy serwis nie powinien chronić klienta przed czymś takim? I nie ma znaczenia czy buty kosztowały 100 czy 500 zł mniej niż oficjalnie, to nie powinno mieć miejsca.
  • Odpowiedz
@maciejos-donbakos: Mam bardzo duży kontakt z allegro na codzień i nawet w zakładkach wystawiając przedmiot nie masz możliwości ustawienia czy produkt jest oryginalny czy też nie więc allegro ma na to w------e. Oni pobierają ogromne prowizje ze sprzedaży i z tego żyją, oni mają w pompce to co do ciebie przychodzi. Jeśli jest jakiś problem z zamówieniem to dopiero wkraczają w dyskusje między tobą a sprzedającym. Myślę że ktos o
  • Odpowiedz