Aktywne Wpisy

Japonia właśnie stworzyła macicę poza ludzkim ciałem — i to działa
Brzmi jak science fiction.
Ale to rzeczywistość.
🇯🇵 W cichym laboratorium w Japonii wydarzyło się coś niezwykłego:
Brzmi jak science fiction.
Ale to rzeczywistość.
🇯🇵 W cichym laboratorium w Japonii wydarzyło się coś niezwykłego:

źródło: temp_file6796646547331617631
Pobierz
Knaga_powrot +3
Stolica Albanii Tirana to jedno z bardziej niedocenianych, moim zdaniem miast w tym kraju, a jej burzliwa historia wręcz zachęca do odwiedzenia i poznania jej bliżej.
Po pierwsze to muzea i obiekty z okresu reżimu Envera Hodży jak:
☑️ BunkArt 1
☑️ BunkArt 2
☑️ Muzeum Dom Liści
☑️ Piramida
A także nowoczesne obiekty typu stadion AirAlbania, polskie akcenty w Tiranie jak pomnik papieża Jana Pawła II czy Fryderyka Chopina, oraz miejsca, gdzie można smacznie zjeść. A obok Tirany czeka piękne jezioro Bovilla, które warto zobaczyć.
Więcej w znalezisku, do którego zapraszam.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi znaleziskami to zapraszam do śledzenia hashtagu #szalonewalizki
Jeśli masz ochotę postawić mi przysłowiową kawę to kliknij w link
Dzięki :)
#tirana #albania #podroze #podrozujzwykopem #balkany #turystyka
źródło: DSC03186
Pobierz@OkiemMaleny @Pannoramix @BeforeWeGetOld @jakub-juszynski @Ordinary_Woman @kej-ti
@robimypodroze @Nowa-ja @ziolo22 @kam-szu @wolnymkrokiem @mawe @
@wybrany_login_jest_juz_zajety @Ustrojstwo @balkanyrudej @pomidoreq82
@PrzekraczajacGranice @Poludnik20 @frank_b @DenMar @Jimmy_McGill @kojakkg @michalm23
@SatiZTJ @martynasoul @login-zapomniany @BArtus @Sladami_Przygody
@SzaloneWalizki: BunkArt 1 to istna uczta historyczna. Można tam spędzić dobre kilka godzin.
źródło: 1245 g
PobierzO tym mówić, że jakby się im przypatrzeć to naprawdę sporo europejskich krajów na tle Albanii jest po prostu nudna. Co ciekawe, nawet turystycznie zaczęli podbierać Chorwacji masę ludzi. Do tego trzeba dołożyć
@SzaloneWalizki: czy jest jakiś kraj na świecie, w którym są polskie akcenty i żaden nie jest związany z JPII? ( ͡° ͜ʖ ͡°)