Aktywne Wpisy

enzojabol +250

mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy

źródło: cHnHFdG3uE7PCDdNBntYgPukrim6qv4r
Pobierz@zzbkk: do tego pewnie jakieś gównianej
Środowa noc, to wódy czas
To jest wódy czaaaaas
100 złotych bierz, jak nie masz to mniej!
Jak więcej to jesteś zamooooożny
To zwykła psychologia. Łechtanie ego frajerów z drobnymi na koncie.
@Emble: miej* ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TomSz: nie ma osobnego oddziału (przynajmniej ja się nie spotkałem), są wydzielone pokoje ale mieszane np. z obsługą firm, więc jak najbardziej każdy ma dostęp
@Ulic_Qel_Droma: ubezpieczenie NNW na wyjazdy, masz coś w stylu linii