Wpis z mikrobloga

#budujzwykopem #budownictwo #budowadomu #elektryka
Dobry wieczór,
jestem w trakcie kończenia wiercenia otworów pod puszki elektryczne. Dół planuje ogarnąć kanałami PVC po podłodze. Problem mam natomiast z górą (poddasze użytkowe), gdyż iż ponieważ mam tam mało wylewki, a muszę jeszcze zmieścić rekuperację. Czy można i nie będzie to niezgodne ze sztuką puścić kable od góry ? To znaczy idę sobie kablami gdzieś po ścianie do samego szczytu i tam rozprowadzam wszystkie kable tak, że leżą one na końcu(górze) działówek. I tak schodzić do gniazdek, a tam już od gniazdka do gniazdka kablem na wysokości gniazdka.
Czy to po bożemu jest czy średnio ?
stabil88 - #budujzwykopem #budownictwo #budowadomu #elektryka
Dobry wieczór,
jestem w...

źródło: image

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stabil88: Bo rekuperację to się robi na parterze w suficie podwieszanym i na górze to samo - od góry... Pchanie w podłogę rekuperacji, ogrzewania podłogowego, sieci elektrycznej, kanalizy i wody to ... xD
  • Odpowiedz
widziałem dużo :) ale nie widziałem regips pod plytą, żeby kanalizację puszczać jak w galerii

@rybeczka: Straszne opóźnienia w powiadomieniach ostatnio.
"Mało widziałeś" to nie o ilość chodzi. Myślałem że taki inteligentny człowiek to załapie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale pewnie zmęczony jesteś więc mogło się zdarzyć. Żyj długo i szczęśliwie.
zimowyporanek - >widziałem dużo :) ale nie widziałem regips pod plytą, żeby kanalizac...

źródło: Zrzut ekranu_3-4-2025_223550_www.youtube.com

Pobierz
  • Odpowiedz