#budujzwykopem #budownictwo #budowadomu #elektryka Dobry wieczór, jestem w trakcie kończenia wiercenia otworów pod puszki elektryczne. Dół planuje ogarnąć kanałami PVC po podłodze. Problem mam natomiast z górą (poddasze użytkowe), gdyż iż ponieważ mam tam mało wylewki, a muszę jeszcze zmieścić rekuperację. Czy można i nie będzie to niezgodne ze sztuką puścić kable od góry ? To znaczy idę sobie kablami gdzieś po ścianie do samego szczytu i tam rozprowadzam wszystkie kable tak, że leżą one na końcu(górze) działówek. I tak schodzić do gniazdek, a tam już od gniazdka do gniazdka kablem na wysokości gniazdka. Czy to po bożemu jest czy średnio ?
@stabil88: Bo rekuperację to się robi na parterze w suficie podwieszanym i na górze to samo - od góry... Pchanie w podłogę rekuperacji, ogrzewania podłogowego, sieci elektrycznej, kanalizy i wody to ... xD
@zimowyporanek: Przecież wiadomo, że w galeriach to norma tak samo jak w mostach opadówka :) Nie po to ktoś buduje dom z betonowym stropem, żeby sobie na parterze walić regipsy ...
widziałem dużo :) ale nie widziałem regips pod plytą, żeby kanalizację puszczać jak w galerii
@rybeczka: Straszne opóźnienia w powiadomieniach ostatnio. "Mało widziałeś" to nie o ilość chodzi. Myślałem że taki inteligentny człowiek to załapie. ( ͡°͜ʖ͡°) Ale pewnie zmęczony jesteś więc mogło się zdarzyć. Żyj długo i szczęśliwie.
Cena za bycie Polakiem, obecny kurs euro wg Google, to 4,30 Pani przy kasie poinformowała mnie, że nie mogę dokonać płatności w euro (różnica w cenie, to około 20 zł) i że cena została „źle” oznaczona :) #zara #cenyzdupy #euro #lublin
Dobry wieczór,
jestem w trakcie kończenia wiercenia otworów pod puszki elektryczne. Dół planuje ogarnąć kanałami PVC po podłodze. Problem mam natomiast z górą (poddasze użytkowe), gdyż iż ponieważ mam tam mało wylewki, a muszę jeszcze zmieścić rekuperację. Czy można i nie będzie to niezgodne ze sztuką puścić kable od góry ? To znaczy idę sobie kablami gdzieś po ścianie do samego szczytu i tam rozprowadzam wszystkie kable tak, że leżą one na końcu(górze) działówek. I tak schodzić do gniazdek, a tam już od gniazdka do gniazdka kablem na wysokości gniazdka.
Czy to po bożemu jest czy średnio ?
źródło: image
Pobierz@rybeczka: W przemysłówce to norma. Cała kanaliza z wyższego piętra leci pod sufitem piętro niżej.
Nie po to ktoś buduje dom z betonowym stropem, żeby sobie na parterze walić regipsy ...
@rybeczka: Czyli mało widziałeś.
@rybeczka: Straszne opóźnienia w powiadomieniach ostatnio.
"Mało widziałeś" to nie o ilość chodzi. Myślałem że taki inteligentny człowiek to załapie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale pewnie zmęczony jesteś więc mogło się zdarzyć. Żyj długo i szczęśliwie.
źródło: Zrzut ekranu_3-4-2025_223550_www.youtube.com
Pobierz