Wpis z mikrobloga

@Arlekin29: No ja jestem przegrywem, więc mnie w sumie to nie dotyczy. Dzietnoscią to niech się normiki zajmują, bo to oni mają przywilej J-----A SIE bez gumy
  • Odpowiedz
@Arlekin29: ale co jest złego w tym, że człowiek który nie chce mieć dzieci i być może zupełnie się do tego nie nadaje, nie będzie mieć dzieci? Na przeludnionej planecie, na przeludnionym kontynencie, w przeludnionym kraju?

Zmiejszenie ilości ludzi to rozwiązanie a nie problem.
  • Odpowiedz
  • 4
@thorgoth: jeśli człowiek który nie chce mieć dzieci ich nie ma, to jest to spoko, tylko że w tych 42%-55% większość osób chce mieć dzieci, przynajmniej tak wynika z badań w Polsce
  • Odpowiedz
@irenicus30: Dlaczego nie? U mnie w pracy 2 babki po 40-tce zaszły w ciążę. Menopauza zaczyna się średnio po ok 45, 47 roku życia. Fakt jest ciężej ale to nie jest niemożliwe. A facet 40+ musi mieć jeszcze partnerkę chętną na dziecko.
  • Odpowiedz
@Angelika_S: ok ale z drugim dzieckiem już jest ciężej i raczej nikt się nie decyduje na wybór płci jak jest mała szansa żeby w ogóle mieć dziecko, biały europejczyk to najbardziej pożądany partner na świecie przydałaby się tego większa świadomość polacy ciągle narzekają a w polsce żyje się naprawdę dobrze w porównaniu do reszty świata
  • Odpowiedz