Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#patologia #rodzina #depresja #pytanie

Różowa ma patologiczną sytuację w rodzinie.
Już od urodzenia dostawała sygnały od ojca że jej nie chce. Ma nagrania jak była malutkim dzieckiem i biegła do taty by ją wziął na ręce a ten odpowiadał żeby sobie poszła.
Ojciec zdecydowany przeciwnik alkoholu.
Potem była historia rozwodu, z początku została oddana matce , która jak mówi różowa, przez męża wpadła a alkoholizm. Mieszkała z matką alkoholiczka jak miała ok 10-15 lat.
W tym czasie matka staczala się na dno, biła, wyzywała ją. Aż do czasu jak ojciec nie postawił "powalczyć o córkę". W cudzysłowie, bo to była walka na pokaz. Udało się i została zabrana matce i zamieszkała z ojcem i bratem.
Nawet w gazecie lokalnej było jak dzielny ojciec walczy o córkę i został nazwany bohaterem. Tu wkracza ojciec który według mnie jest psychopatą, ja jako chłopak różowej z którą jestem 3 lata nigdy nie miałem okazji się poznać.
Psychopata, dlaczego? Potrafił grać na zmianę dobrego ojca, uczuciowego który na zawołanie potrafił się popłakać o głupotę, w drugą osobę która potrafi wyśmiać i mieć totalne w dupie drugą osobę. Jak różowa miała jakiś problem ze musiała do lekarza(miała duży trądzik) to mówił że nie ma kasy, a na drugi dzień z jej 500+ kupował sobie nowe elektryczne rowery.
Różowa często miała dysonans, bo często było jej szkoda jej ojca jak się jej wypłakał.
Tu zaznaczę , że ojciec odkąd wygrał sprawę w sądzie o córkę nie uczestniczył w jej wychowaniu, miał ją totalnie gdzieś. Tym zajął się brat ojca, a wujek różowej, który był totalnym przeciwieństwem ojca, był w sumie ojcem dla różowej. Był stary i umarł.
Kto zajmował się pogrzebem wujka? Różowa. Zgadnijcie gdzie był w tym czasie ojciec gdy wujek wyginawszy się na wszystkie strony na łóżku, umierający? Na wakacjach. Po powrocie ojciec jedynie czym się zainteresował to konta bankowe wujka.
Takim człowiekiem jest w wielkim skrócie.
I tu dochodzimy do głównego problemu.
Wujek chciał przed śmiercią przepisać mieszkanie różowej, ale nie zdążył i przeszło na ojca, który notabene przy wujku obiecywał że przepisze na córkę tak jak chciał.
Różowa po skończeniu liceum wyprowadziła się i zamieszkaliśmy potem razem. Od tego czasu a już minęły 3 lata, ojciec ani razu nie próbował się kontaktować z córką, mało tego nawet jak jakiś list alimentacyjny od matki przyszedł to wyrzucał do kosza, z czego potem różowa miała problem z urzędem.
Próbowała dostać się do domu, próbowała się kontaktować i nic.
Pisała do niego, że potrzebuje pomocy, ma ciężka depresję, myśli samobójcze, nie radzi sobie w życiu, to typ nawet nie odpisał.
Opowiada ludziom, rodzinie jaki to jest skrzywdzony i nawet chodzi na terapię nagadał na różową dużo rzeczy.
W taki sposób jakby chciał ją zniszczyć na odległość. Mało tego okazało się, że to mieszkanie wujka niedawno sprzedał. Różowa załamała się kompletnie, bo w tej chwili zorientowała się, że dosłownie została bezdomna w wieku 22 lat. Potem zobaczyła przypadkiem że jej ojciec na fejsie szuka ludzi na wyjazd do hiszpani na wakacje
Od tego czasu jest z nią gorzej, nie ma pieniędzy nawet na psychiatrę, straciła pracę, nie ma nic, żadnych perspektyw.
Ja jako chłopak totalnie nie umiem jej pomóc, nie wiem w jaki sposób. Przez to że straciła mieszkanie straciła cześć kasy jaka by mogła przeznaczyć na siebie. Mogłaby sobie pozwolić na terapię, jakieś szkolenie itp lub opłacić studia.
Sam niewiele zarabiam i nóż w kieszeni mi się otwiera, bo totalnie nie umiem jej pomóc, najchętniej to bym spotkał się z jej ojcem sam na sam i... Wiecie co.
Ojciec jest nie pracujący po 70 , więc jeśli chodzi o jakieś alimenty to nie wiem czy jest sens żeby cokolwiek dostała a nawet trzeba zapłacić za adwokata to już nie ma na to pieniędzy. Nawet stypendium na studiach jest zależne od zarobków ojca. Więc jest jakby związana z nim na amen. Nawet na wpływ na mnie, na nasz związek, bo tylko między nami gorzej ostatnio.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nic na zachowanie ojca nie poradzi, jak nie ma dowodów na to,że wujek dla niej chciał dać mieszkanie to też nic się z tym nie da zrobić. Nie dziwię się,że jest jej trudno skoro miała takich starych, ale już ani dzieciństwa nie zmieni, ani rodziców nie można sobie wybrać, ani ich zmienić. Porostu trzeba próbować odpuścić, skoro nie można czegoś zmienić to jedynie można zaakceptować i pójść dalej. Na
  • Odpowiedz