Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się nad jakimś abonamentem z opieką zdrowotną: okulista, stomatolog, fizjoterapeuta.
Mam zamiar się wybrać do kilku lekarzy i wydaje mi się, że optymalniej wyjdzie taki pakiet na rok, niż za każdą wizytę płacić.

Macie doświadczenie z tymi pakietami? Polecacie któreś konkretnie?

#luxmed #medicover #opiekazdrowotna #ubezpieczenia #ubezpieczenie #ubezpieczeniezdrowotne
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Stomatolog raczej byłby limitowany. Może warto popytać wśród znajomych, ja mogę przykladowo podpiąć kogoś za jakieś 100 zł/mies "wszyscy specjaliści" (bez stomatologii/fizjo). Kilka wizyt i się zwraca (kilka rezonansów czy droższych badań, czy np. chirurgia).
  • Odpowiedz
  • 0
@HerbacianyLolek: w ramach jakiego programu coś takiego? Aktualnie robię rozeznanie po programach, bo słyszałem że różnie z dostepnością specjalistów potem w zależności od firmy jaką się wybierze. Dlatego między innymi pytam
  • Odpowiedz
@TiREX: myślę, że spoko, jak na jakieś badania typu rezonans nie mogą znaleźć terminu u siebie, dają skierowanie do placówki współpracującej, w których dostępność może być nawet na następny dzień. Wizyta specjalisty trwa około 15 minut, w PZU słyszałem, że dużo krócej. Aby zapisać się do lekarza można zrobić to przez aplikację, jak nie chce Ci się polować samemu, dzwonisz o oni znajdują Tobie wizytę, u siebie lub w placówce
  • Odpowiedz