Pierwszy raz mam naprawdę problem z tym na kogo zaglosowac w nadchodzacych wyborach. Do tej pory zawsze jakos sie wybieralo to „mniejsze zlo” ale teraz takowego nie widze. Trzaskowski z automatu nie, bo nie moga byc wszystkie wladze w rekach jednej partii, zreszta sam tak mowil ( ͡°͜ʖ͡°) Nawrocki to w ogole pajacerka, no i juz mam dosyc pisowskiej prezydentury. Mentzen to oszolom z programem nierealnym do zrealizowania i durnymi pogladami. Zostaje mi tylko piszczaca chichuahua ktory ani nie ma szans na wygrana ani nie jest wybitnym politykiem. Zandberga czy Brauna to nawet nie biore pod uwage ( ͡°͜ʖ͡°) Macie jakies pomysly? Albo argumenty ktore mnie przekonaja do ktorejs ze stron? #polityka #pis #po #konfederacja
@ZielonyRozpustnik też miałem z tym problem ale właśnie po trwającej konferencji Trzaska wiem, że zagłosuje na niego. Polecam obejrzec, co niby miałbym mu zarzucić?
Trzaskowski z automatu nie, bo nie moga byc wszystkie wladze w rekach jednej partii
@ZielonyRozpustnik: Dzięki zeszmaceniu przez Dudę urzędu prezydenta i sprowadzeniu go do roli partyjnego długopisu, władza w rękach jednej partii to obecnie jedyna szansa na wprowadzenie jakichkolwiek realnych zmian. Jeśli podoba ci się obecna sytuacja w kraju i chcesz mieć jeszcze bardziej r-------e sądownictwo i brak jakiejkolwiek odpowiedzialności karnej dla złodziei i aferzystów z poprzedniego rządu -
@Edgeless dobrze, wyzyles sie, a teraz napisz na kogo TWOIM zdaniem powinienem zaglosowac i dlaczego? @blaciej chociazby to, ze sa wiekszymi klamcami (jako partia) niz PiS i bardzo ladnie brzmia jak maja w tym interes. Tusk tez byl zlotousty przed wyborami parlamentalnymi ( ͡°͜ʖ͡°)
@Niedowiarek po czesci masz racje ale nie jestem przekonany, zeby byla ona akurat w rekach KO. Niech Tusk sie wywiaze z 1/4 swoich obietnic to moze troche mu zaufam
@Edgeless ty myślisz że nie jesteś npcem i jesteś jakimś superiorem, a jesteś zwykłym wyborcą memcena który jedyne co robi to siedzi na patotagach na stronie dla przegrywów xD Gosc odklejony xd
@Edgeless enpecet i enpecet, zieeew a cos wiecej umiesz napisac? Uzasadnij doaczego przez takich ludzi wlasnie jak ja demokracja bylaby niezlym ustrojem?. Dlaczego Twoim zdaniem jestem „enpecem”. Bo poki co pokazales jedynie, ze jestes uwazajacym sie za jakas wyzsza jednostke bucem ktory jedyne co potrafi to pluc bezmyslnie jadem na lewo i prawo. Ten styl wypowiedzi nawet mi pasuje do jednej partii ale nie bede mowil glosno jakiej dopoki sam tego
@ZielonyRozpustnik: Ponieważ ewidentnie nie interesujesz się polityką. Gdybyś się interesował to wiedziałbyś na kogo zagłosować. A gdybyś się interesował i jeszcze do tego miał wiedzę i rozumiał pewne polityczne i ekonomiczne mechanizmy to głosowałbyś na Mentzena. Więc jeśli nie chcesz głosować na Mentzena (w sumie to nie wiem dlaczego nie, bo jego poglądy to czysta logika i mądrość) to lepiej nie idź na wybory. Nie
@Jah00 nie wiem na kogo glosuje bo kazdy ma moim zdaniem kiepski program. Ale wiadomo, nie popieram mentzena to sie na pewno nie interesuje. Ktore niby jego poglady to czysta logika i madrosc?
@ZielonyRozpustnik: Wszystkie. Długo szukałem takiego poglądu, z którym bym się nie zgadzał i nie znalazłem. Nie interesujesz się bo się nie interesujesz. Gdybyś się interesował to miałbyś jakiś pogląd swój na cokolwiek, np. czy podatki powinny być niskie czy wysokie i samo to eliminuje już pewnych kandydatów.
@Jah00 no tak, przeciez to wystarczy pstryknac palcem jak pan Mentzen i podatki beda niskie. To takie proste. I to Ty mi zarzucasz brak zrozumienia mechanizmow politycznych i ekonomicznych. To co on mowi to sa puste slowa, tak zwany populizm. Poki co poza „zrobimy niskie podatki” nie przedstawil nic w jaki sposob mialby to zrobic. Zero konkretow. Natomiast ucieka przed niewygodnymi pytaniami i obraza dziennikarzy - w tym jest rewelacyjny
@ZielonyRozpustnik: Weź sobie wejdź na kanał Sławomir Mentzen i obejrzyj wszystko od góry do dołu. I dopiero potem jak będziesz miał jakieś pytania to odpowiem. Bo nie wiem dlaczego mam powtarzać wszystko to co Mentzen już powiedział. Wszystko jest w Internecie.
@ZielonyRozpustnik: Dlaczego Zandberga pod uwagę nie bierzesz? Posłuchaj go, choćby jutro w Kanale Zero, może zmienisz zdanie. To kandydat o którym ma wrażenie najwięcej nieprawdziwych informacji tu po wykopie na przestrzeni lat krążyło, więc warto go sprawdzić chociaż i rozważyć. Zresztą, do wyborów długa droga, jeszcze wiele może się wydarzyć. Trzeba tylko pamiętać, że to wybory prezydenckie, wiele rzeczy które kandydaci
już dobre 2 lata gram sobie w rozsierdzone ptaki na 3ds tak powolutku raz na jakiś czas i już się kończę gierkę niewiele zostało i nie wiem co będzie dalej
#polityka #pis #po #konfederacja
Komentarz usunięty przez moderatora
@ZielonyRozpustnik: Dzięki zeszmaceniu przez Dudę urzędu prezydenta i sprowadzeniu go do roli partyjnego długopisu, władza w rękach jednej partii to obecnie jedyna szansa na wprowadzenie jakichkolwiek realnych zmian. Jeśli podoba ci się obecna sytuacja w kraju i chcesz mieć jeszcze bardziej r-------e sądownictwo i brak jakiejkolwiek odpowiedzialności karnej dla złodziei i aferzystów z poprzedniego rządu -
@blaciej chociazby to, ze sa wiekszymi klamcami (jako partia) niz PiS i bardzo ladnie brzmia jak maja w tym interes. Tusk tez byl zlotousty przed wyborami parlamentalnymi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ZielonyRozpustnik: Ponieważ ewidentnie nie interesujesz się polityką. Gdybyś się interesował to wiedziałbyś na kogo zagłosować. A gdybyś się interesował i jeszcze do tego miał wiedzę i rozumiał pewne polityczne i ekonomiczne mechanizmy to głosowałbyś na Mentzena. Więc jeśli nie chcesz głosować na Mentzena (w sumie to nie wiem dlaczego nie, bo jego poglądy to czysta logika i mądrość) to lepiej nie idź na wybory. Nie
@ZielonyRozpustnik: Dlaczego Zandberga pod uwagę nie bierzesz? Posłuchaj go, choćby jutro w Kanale Zero, może zmienisz zdanie. To kandydat o którym ma wrażenie najwięcej nieprawdziwych informacji tu po wykopie na przestrzeni lat krążyło, więc warto go sprawdzić chociaż i rozważyć. Zresztą, do wyborów długa droga, jeszcze wiele może się wydarzyć. Trzeba tylko pamiętać, że to wybory prezydenckie, wiele rzeczy które kandydaci