Wpis z mikrobloga

@SombreroTaco137: Teraz jak sobie myślę, to Civilization VI dobrze odwzorowywała rzeczywistość. Tam pod koniec gry też stawiało się głównie tylko nowe dzielnice mieszkaniowe, czasem nawet burzyło jakiś zakład pracy, jak farma czy tartak, żeby postawić kolejne blokowisko.
  • Odpowiedz
  • 16
@SombreroTaco137 ostatnio pisałem o tym na lokalnym Fb w kwestii wyburzenia Multikina Ursynów - zastępowanie takich punktów, gdzie są budynki użyteczności publicznej, blokami, to jest strzał w kolano. Ponieważ jeżeli jest galeria lub kino, które nie przynosi dochodu - łatwo jest to zamienić na inne przeznaczenie, np. Park, basen, cokolwiek. Wlasciciel kilkudziesięciu ha w jednym kawałku jest zazwyczaj jeden.

A teraz na takim terenie stawiasz bloki na 3 tys. Mieszkańców. Zmiana
  • Odpowiedz
@lewoprawo

@SombreroTaco137: Teraz jak sobie myślę, to Civilization VI dobrze odwzorowywała rzeczywistość. Tam pod koniec gry też stawiało się głównie tylko nowe dzielnice mieszkaniowe, czasem nawet burzyło jakiś zakład pracy, jak farma czy tartak, żeby postawić kolejne blokowisko.

Osiągnęliśmy szczyt cywilizacyjny.

Mieszać beton!
  • Odpowiedz
Ponieważ jeżeli jest galeria lub kino, które nie przynosi dochodu - łatwo jest to zamienić na inne przeznaczenie, np. Park, basen, cokolwiek.

@Mowi: basen jest 1 km dalej ;)
  • Odpowiedz
To się zamknie lotnisko i tam też się postawi bloki

Nazwałem to mnożnikiem( ͡° ͜ʖ ͡°)

@SombreroTaco137: niczym nowotwór na zdrowej tkance.

Tor wyścigowy który stał od lat, powstaje nowe osiedle. Zamykamy tor bo za głośno
  • Odpowiedz