Wpis z mikrobloga

Ale mnie triggerują ludzie pieprzący o tym, że ktoś siedzi na siłowni na telefonie. Tak, będę podnosić ciężary bez żadnych przerw, a jeśli już się zdarzy przerwa, to będę się gapić w sufit przez dwie minuty żeby ktoś czasem nie pomyślał, że na siłowni siedzę na telefonie zamiast ćwiczyć xd

#mirkokoksy #mikrokoksy #trenujzwykopem #zalesie #silownia
LatajacyJeczmien - Ale mnie triggerują ludzie pieprzący o tym, że ktoś siedzi na siło...

źródło: Screenshot_20250401-085424

Pobierz
  • 134
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r5678 niestety to jest standard. Od dawna to obserwuję i bardzo mnie to drażni.
Tak samo jak standardem są smarki, które przychodzą na siłownię tylko dlatego, żeby nie siedzieć w domu ze starymi. Z resztą te dwie sprawy się łączą.
Dla mnie czas ma znaczenie. Chcę zrobić swoje i iść do domu, a nie czekać aż gówniarz skończy zajmować maszynę, bo przegląda tiktoki,
  • Odpowiedz
@Marek_Licyniusz_Krassus: Ja se na telefonie prowadze np liftlog i co serię zapisuję sobie ilość powtórzeń, czasem dodaję jakieś notatki jeśli np uważam, że coś do poprawy jest, mam jakieś przemyślenie na temat ćwiczenia albo np odczuwałem ból w jakimś stawie. Kiedyś nosiłem notatnik i ołówek ale jednak telefon jest o wiele wygodniejszy. Jak rozumiem to uzależnienie xD
  • Odpowiedz
powiedz mi co złego komu robię jeżeli mam czas przerwy ustawiony na stoperze na 2 minuty i przez te 2 minuty siedzę w telefonie

@Zoriuszka: To, ze 2 minuty przy zlozonych cwiczeniach to nie jest optymalny czas, jesli chcesz sie trzymac optimum to powinno byc zazwyczaj 4-5min tylko to znacznie wydluza czas na silowni a na publicznych jest malo realne nawet jak ktos moze tam tyle siedziec. Sprobuj kiedys zrobic
  • Odpowiedz
@Cephalopoda_Ammonoidea: U mnie na siłowni nie ma z tym problemu. Mało jest ludzi co przyszli posiedzieć.
A jak są zajęte maszyny to podbijam i pytam ile zostało, to nawet jak ktoś przymula to się wtedy streszczają.
Plus ćwiczę na wielu rzeczach, to jak jedno zajęte to idę na drugie, potem zwolni się tamto i jakoś to się kręci bez tracenia czasu na czekanie.
  • Odpowiedz
jeśli już się zdarzy przerwa, to będę się gapić w sufit przez dwie minuty

@LatajacyJeczmien: skoro tak dbasz o tężyznę fizyczna, to zadbaj także o głowę.

Jak ktoś nawet w przerwach na siłowni musi gapić ryj w telefon, to sam dla siebie jest dowodem, że dopamina weszła za bardzo.
Innymi słowy, jak odstawisz telefon na te kilkadziesiąt minut, to wyjdzie Ci na zdrowie, więc jak będziesz się gapił w telefon, to robisz na
  • Odpowiedz
@Kolarzino: jak dla mnie to są lepsze miejsca na rozmyślanie o życiu niż sala pełna spoconych typów, z których połowa wydaje z siebie odgłosy jakby właśnie szczytowali, no ale co kto lubi.
  • Odpowiedz