Wpis z mikrobloga

Użytkuje ktoś Volvo z USA ? Zastanawiam się nad zakupem S60 gen 2, ponieważ są tam wersję poliftowe z 2.5t 254. Pytanie mam co do adaptacji na eu oraz dostępnością części. Podobno wszystkie s60 z USA to wersję przedłużone - long.
#volvo #samochody
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szklarnik: Mój znajomy jeździ już którymś volvo z USA, poprzednio miał S80 wolnossące w benzynie, teraz kupił właśnie s60 T5- tyle, że już zarejestrowane w PL. Tak jak piszesz jest w longu.
Z częściami podobno nie ma problemu. W USA volva mają wybity/naklejony VIN na każdym elemencie poszycia, jakieś ułatwienie przy sprawdzaniu blacharki. Ogólnie jest zadowolony z tych aut z USA.
  • Odpowiedz
@szklarnik: ja se mam takie S60 T5 tylko, że 2.0 245 kuni, czy wszystkie z USA są przedłużone to nie wiem, natomiast wersje Inscription są przedłużone (o ok. 8 cm, też taką mam xd), a ich było dużo na USA i Chiny. Adaptacje na eu: lamp nie trzeba zmieniać (poki co na dwóch przeglądach w Polsce w dwóch różnych SKP nie było problemu; z tyłu też nie bo mają pomarańczowe
  • Odpowiedz
@szklarnik: srednie mam 9,5-10l 70% miasto, 30% trasa; moj rekord to 6,9l krajówkami i ekspresówką; natomiast ten silnik 2.5 bardziej sie nadaje pod gaz. Minus sedana, ze butlę trzeba dawać do bagaznika, tylko kombi ma wycięcie pod koło w bagażniku
  • Odpowiedz
@szklarnik @PodniebnyMurzyn No z tym spalamiem to mocno optymistycznie.
Chyba ze s60 jest dużo lżejsze od V60.
Tak realnie w mieście jak nie myślisz o tym jak jeździsz i stoisz w korkach to 12 litrów na luzie.
Na autostradzie 140-150 km/h to tak bliżej 8-9 litrów.
  • Odpowiedz
@jedmar: ten znajomy, o którym pisałem w pierwszym poście ma średnie spalanie 10.3 litra. Typowo mieszana jazda- trochę korków, trochę trasy.
  • Odpowiedz