Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OCIEBATON: nie bez powodu ulica nazywa się Księcia Janusza :)
@BHN_LLU: ten parking o ile dobrze kojarzę, to i tak stał pusty od 10+ lat, chociaż nie wiem czemu, więc miejsc parkingowych ubędzie 2 - bo tyle samochodów dawało radę stawać w bramie, a tam we wtorki oraz pt-nd są bazarki, na które wali tłumnie cała okolica
  • Odpowiedz
@och_charile: no ja akurat nie jestem z WWA, ale często bywam, i zawsze mnie chooj strzela ze tak mało miejsc, a CI jeszcze bloki dostawiają, już bym wolał kilkupiętrowy parking, nawet miejscami a sprzedaż dla mieszkańców, swoją drogą u szwagra na KEN taki postawili i się sprawdza.

A co do spółdzielni.. no cóż jest bardziej niż pewne ze ktoś, w ten czy inny sposób wziął w łapę
  • Odpowiedz
  • 29
@OCIEBATON: Deweloper odpowiedzialny za inwestycję – firma Kompania Domowa – zapewnia, że Wola Księcia Janusza spełnia wszelkie wymogi formalne i prawne. Budynek zgodny jest z planem miejscowym i zachowuje wymagane prawem odległości od granicy działki. W sierpniu 2024 r. nowelizacja przepisów zwiększyła ten dystans z 4 do 5 m, ale tylko dla budynków wyższych niż 4 kondygnacje. Wola Księcia Janusza ma dokładnie cztery, a do tego pozwolenie na budowę wydano
  • Odpowiedz
@Radkovich: u mnie to i tak nie jest aż tak źle, bo ostatnie piętro (ten budowany blok ma mieć 4 piętra), ale najbardziej przewalone mają mieszkańcy tych najniższych pięter - oni wkrótce mogą już nie zobaczyć słońca w swoim mieszkaniu.
  • Odpowiedz
@Purple: Dokładnie! Za każdym razem jak widzę takie kwiatki to wkurzam się na ten brak refleksji. Zawsze jest winny urzędas ale ludzie co najwyżej pojadą po deweloperze, a ten robi to na co mu prawo pozwala i nq co mu urzędas pozwolił. Gdyby ludzie jechali włodarzy na społecznościówkach tak jak jadą po deweloperach to może by się coś zmieniło a tak to mamy to co mamy( ͡° ʖ̯
  • Odpowiedz
@xqwzyts: W rzeczywistości jest taki fragment gdzie 2 pierwsze pietra starego bloku mają widok na mur oporowy wysokości 5 metrów w odległości może 3 metrów XD Tam to muszą swiecić swiatło nawet o 12:00
  • Odpowiedz