@Rasteris: hm, moim zdaniem jest ok, wszystkie fotki mają zmniejszony vibrance, ale to moje pierwsze fotki ludzi więc dużo nauki przede mną. Do tego ciężkie warunki koncertowe w półmroku.
@PilotChemitrialsa: no właśnie na kilku fotkach myślałem, że mam zły balans bieli, a później obejrzałem film i zauważyłem, że całe oświetlenie zmieniło się np na czerwone.
@belu_p: to jest najważniejsze ( ͡°͜ʖ͡°) pozwalam Ci strzelić plusika
@Rasteris dlatego wszyscy profesjonalisci polecają sonówkę, gdyż amator nie ogarnie jak prawidłowo skalibrować narzędzie i dostosować obróbkę xd potem wychodzą takie efekty właśnie.
@Emulsja: zve10ii @kurt_hectic to właśnie było AI. @Adam_Konarski_z_Katowic jakieś rady na szybko? :) o jaką kalibrację Ci dokładnie chodzi? Kolorów? wiem, że tym fotkom wiele do ideału, ale biorąc pod uwagę mrok, reflektory różnych kolorów i ciągły ruch to i tak chyba wyszło mocne 2/10. No i to mój pierwszy raz.
@belu_p: man Canona, nie mam takich problemów jak z sony mają ich właściciele, ale kupując sony już wpadłeś w te pułapkę, teraz pozostaje szlifować warsztat w ogniu krytyki
@belu_p: ale dokładnie to napisałem dwa posty powyżej
dlatego wszyscy profesjonalisci polecają sonówkę, gdyż amator nie ogarnie jak prawidłowo skalibrować narzędzie
Słuchaj dalej filmowców w kwestii fotografii xD masz narzędzie 4k 10bit 4:2:2, ale produkcją zdjęcia I postprodukcją zajmuje się fotograf, a nie sprzęt, to tylko technikalia. Masz wyżej opinie od innych Mirków co jest nie tak, aty kwitujesz, że według Ciebie jest ok.
#wroclaw #fotografia #tworczoscwlasna
źródło: Chłopi Remixed 1
Pobierzźródło: Chłopi Remixed 2
Pobierzźródło: 379 Chłopi Remixed 4
Pobierzźródło: 379 Chłopi Remixed 5
PobierzMoim okiem to większość zdjęć w sieci jest tak przerobiona, że bliżej im #grafikakomputerowa niż #fotografia
źródło: temp_file8867028324600099044
Pobierzźródło: 379 Chłopi Remixed 1 fix
Pobierz@belu_p: to jest najważniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°) pozwalam Ci strzelić plusika
@Rasteris dlatego wszyscy profesjonalisci polecają sonówkę, gdyż amator nie ogarnie jak prawidłowo skalibrować narzędzie i dostosować obróbkę xd potem wychodzą takie efekty właśnie.
@kurt_hectic to właśnie było AI.
@Adam_Konarski_z_Katowic jakieś rady na szybko? :) o jaką kalibrację Ci dokładnie chodzi? Kolorów?
wiem, że tym fotkom wiele do ideału, ale biorąc pod uwagę mrok, reflektory różnych kolorów i ciągły ruch to i tak chyba wyszło mocne 2/10. No i to mój pierwszy raz.
Słuchaj dalej filmowców w kwestii fotografii xD masz narzędzie 4k 10bit 4:2:2, ale produkcją zdjęcia I postprodukcją zajmuje się fotograf, a nie sprzęt, to tylko technikalia. Masz wyżej opinie od innych Mirków co jest nie tak, aty kwitujesz, że według Ciebie jest ok.