Aktywne Wpisy

Wikariush +497
Nawet nie wiem jak to otagować. 3 lata różnicy w wieku licealnym a typiara zrobiła z chlopaka 40 letniego zboka.

źródło: 1000014914
Pobierz
Ale pomidorek zara wleci. Nie ma nic lepszego niż kromka chrupiącego chlebka, z posulanym pomidorkiem i cebulką (。◕‿‿◕。)
#oswiadczenie
#oswiadczenie

źródło: temp_file4130632398133018946
Pobierz
2 mieszkania - 4 % rocznego podatku od wartości wszystkich mieszkań
3 mieszkania - 6% ...
10 mieszkań - 20% ...
20 mieszkań - 40% itd itp.
Co o tym sądzicie? ukróciło by to kupowanie po 10-15 mieszkań inwestycyjnych i młodzi mieliby szansę na rozwój oraz zakładanie rodzin. Do tego mocne kontrole i rejestracja przepływu pieniądza z wynajmu aby nie było że ktoś kupuje na babcie, dziadka wujka itp.
#mieszkanie #gospodarka #polska #podatki
bez sensu
mieszkanie w którym mieszka rezydent podatkowy ponad pół roku powinno być zwolnione,
wyobrażasz sobie że jakieś staruszki mają płacić po kilka tys. podatku? no to zaraz by potrzeba robić dla nich specjalny urząd który wypłaca zapomogi mieszkaniowe z budżetu - czyli znowu rob Peter to pay Paul
natomiast mieszkania inwestycyjne, jeśli ktoś ma więcej mieszkań niż dzieci, to powinny być inwestycje które konkurują o zysk z takimi
Dzięki chłopaki za komentarze, pomysł padł od mojego kolegi wczoraj wieczorem. Ja poprostu chciałem zobaczyć czy tylko mi się wydaje że to poroniony pomysł xd
Pozdrawiam j---ć komuchów
Po drugie j---ć komuchów.
Po trzecie nie ma takiego podatku, którego firmy nie przerzucą na klientów.