Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam dylemat. Pracuję ponad 7 lat w IT - od testera do developera backend. O ile jako programista z początku się cieszyłem i lubiłem to co robię, to jednak z czasem odczuwam coraz większe skutki wypalenia zawodowego.
Druga firma w której robię, projekt z legacy w---w że nic nie działa i muszę wszystko ogarniać od zera żeby móc jedną rzecz poprawić.
Teraz zmieniam robotę i mam nadzieję że w nowym miejscu odnajdę z powrotem pasje i chęć pracy w tym, ale boje się że ten pociąg już dawno odjechał. Zobaczę za jakiś czas.

Od jakiejś chwili myślę o nowych studiach, a konkretnie kierunek #fizyka w #szczecin na uniwersytecie szczecińskim - zawsze to było moim zainteresowaniem i chętnie się uczyłem z tego, czytałem też co nieco co można po tym robić, ale nie do końca jestem pewien czy to wypali. Ktoś z was był w tym miejscu w życiu? Jest sens się w to pakować, czy to będzie jednak stratą czasu?

#pracait #programowanie #praca #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
fachowy-człowiek-15: Na reddicie masz subreddit nauka i uczelnia. Obczaj tam zale doktorantów i studentów zanim bedziesz probowal ze studiami raz jeszcze. Bo po fizyce masz 2 opcje, albo doktorat albo uczenie w szkole. Druga opcja nie zacheca patrzac przez pryzmat tego jak wyglada w polace demografia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: znalezienie przyjemniejszej pracy jako programista z tym doświadczeniem jest nieskończenie razy łatwiejsze niż nowe studia

Druga firma w której robię, projekt z legacy w---w że nic nie działa i muszę wszystko ogarniać od zera żeby móc jedną rzecz poprawić.

To naucz się szukać dobrej pracy. Projektów z legacy jest mnóstwo i taką robotę najłatwiej dostać, bo nikt nie chce tam pracować
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
bezwzględny-obserwator-59: Fizyka w Szczecinie jest słaba i nie ma praktycznie żadnych osiągnięć. Poznań stoi pod tym względem o wiele wyżej.
Gdziekolwiek jednak nie zaczniesz to jest to turbo trudny kierunek, który wymaga pełnego zaangażowania. Mam siostrę po tym i przez kilka lat do magisterki praktycznie nie miała życia. A jest to osoba, która zdobywa granty i nagrody.
Jedyna sensowna praca po tym to zostanie na uczelni i doktorat, ale to kolejne kilka
  • Odpowiedz