Wpis z mikrobloga

Hejka są tu osoby które pracują jako konsultant SAP ? Chciałbym się dowiedzieć na czym dokładnie polega ta praca czy zarobki są serio dobre i czy można się przebranżowić w finansów, pracuje 2 lata w GLu ) finanse korpo ) dużo klikam właśnie w SAPie Gui i S/4 HANA i dużo styczności w procesach finansowych w tych systemach plus SAC, jakich umiejętności potrzebują na początek ? Bo nie wiem czy jest sens składać CV, z góry dzięki za odpowiedź pozdro
#praca #sap #finanse #it
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hubert-wisniewskiiii: Praca polega na wdrażaniu i/lub rozwoju systemu SAP. Najprościej mówiąc zbierasz wymagania od biznesu i konfigurujesz system tak, żeby robił to czego biznes oczekuje. Oznacza to niekończące się spotkania, proszenie się o testy, użeranie się z ludźmi i ciągłe szukanie rozwiązań na forach, bo akurat to czego szukasz nie jest opisane w helpie :P
Można się przebranżowić. Znam parę osób które przebranżowiło się z księgowego na konsultanta FI. Na
  • Odpowiedz
@hubert-wisniewskiiii: Im więcej rzeczy robiłeś w SAPie tym lepiej. Od Juniora wymaga się przede wszystkim zaangażowania. Wiadomo, że o konfiguracji nic nie wiesz, o pracy z klientem pewnie też nie.
Nie szukaj ofert tylko firmy consultingowe i wysyłaj CV nawet jak nie szukają. Ciągle pojawiają się nowe projekty więc może akurat Ci się poszczęści. Jeżeli brałeś udział przy jakimś projekcie związanym z SAPem(np. jakiś rollout) i miałeś styczność z konsultantami
  • Odpowiedz
Właśnie jestem w procesie gdzie wprowadzamy budżetowanie w SAC i od strony księgowej przejmuje informacje od konsultantów, sac deweloperów na callach importujemy dane eksportujemy itp także kontakt z tym codziennie jesteśmy w fazie testingu dlatego zainteresowałem się tematem, i zajmuje się pracami administracyjnymi czyli przekazywanie informacji do kontrolerów dbanie o schedule itp też, dzięki za odpowiedź będę próbował ! Pozdro
  • Odpowiedz