✨️ Obserwuj #mirkoanonim MInął miesiąc, a karuzela rekrutacyjna ciągle trwa. Jest szansa, że jutro wpadnie pierwsza propozycja. A jak nie to dalej jazda. Myślę, że #tinder ówka jest mniej zmęczona po roku na karuzeli kuta.sów niż #programista15k po miesiącu karuzeli rekrutacjnej.
@mirko_anonim: w rekrutacjach najczęściej pracują kobiety. ;) Aktualnie rynek pracy wygląda podobnie jak tinder czyli masa osób szukających na mniejszą ilość kobiet - znaczy ofert (w szczególności jak jesteś mid lub hi specjalistą).
Kobiety mają w tym doświadczenie, dlatego rekruterzy ghostują, wymagają rzeczy z d--y (np. angielski C1 na stanowisko handlowe pracując tylko na rynku polskim) lub jak ostatnio jeden z rekruterów się pochwalił:
Ma Pan świetne kwalifikacje, ale nie szukamy osoby,
uczciwy-kreator-21: @Yaotzin94 i weź tu podpasuj. U mnie rok temu zobaczyli, że w ostatniej pracy tydzień, zobaczyli nazwę bardzo znanej im firmy i od razu stwierdzili, że normalny i zapraszają ( ͡°͜ʖ͡°)
MInął miesiąc, a karuzela rekrutacyjna ciągle trwa. Jest szansa, że jutro wpadnie pierwsza propozycja. A jak nie to dalej jazda. Myślę, że #tinder ówka jest mniej zmęczona po roku na karuzeli kuta.sów niż #programista15k po miesiącu karuzeli rekrutacjnej.
#pracait #it
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Kobiety mają w tym doświadczenie, dlatego rekruterzy ghostują, wymagają rzeczy z d--y (np. angielski C1 na stanowisko handlowe pracując tylko na rynku polskim) lub jak ostatnio jeden z rekruterów się pochwalił:
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer