Wpis z mikrobloga

Trzeba być niepełnosprawnym (umysłowo) żeby kupić tam mieszkanie za taką cenę. Deweloper się po prostu dostosował do klienta ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Lokalizacja: Nowoczesne osiedle przy ul. Dzieci Warszawy, w okolicy wielkiego węzła Salomea w Alejach Jerozolimskich

Sprawdźcie sobie ceny ( _)
  • Odpowiedz
@afuera:

Niepopularna opinia: Jako że często bywałem na tym osiedlu, powiem tak: dzięki temu, że deweloper obszedł przepisy dotyczące miejsc parkingowych, tam nigdy ich nie brakuje. Zawsze miałem gdzie zaparkować. Chyba nie muszę dodawać, że na osiedlach dookoła nie ma gdzie stanąć.
  • Odpowiedz
@DiMaria: No nie, tak to nie powinno wyglądać. Odstępy między budynkami powinny być większe, a miejsca parkingowe w odpowiedniej odległości. Wtedy ani nie ma gęsto zbitej zabudowy, ani nie ma omijania przepisów w postaci malowania miejsca parkingowego na niebiesko.
  • Odpowiedz
Od kiedy za "dostępność dla niepełnosprawnych" wzięły się deweloperuchy

@PietrekSpodKrakowa: To omijanie przepisów.

dzięki temu, że deweloper obszedł przepisy dotyczące miejsc parkingowych, tam nigdy ich nie brakuje.

@DiMaria: Przecież gdyby nie obchodził przepisów to miejsc byłoby tak samo dużo, po prostu nie miałbyś smordu diesla z rana pod oknem XD
  • Odpowiedz
@DiMaria: Ale ja się w ogóle do tego nie odnosiłem. Wspomniałem tylko, że budownictwo nie powinno tak wyglądać, by budynek był na budynku, a później "nie można" w racjonalnej odległości wyznaczyć miejsc parkingowych.
  • Odpowiedz
@afuera gdzieś na drugim końcu świata może trwa właśnie publiczna debata nad liczbą miejsc dla osób niepełnosprawnych i zwolennicy większej liczby takich miejsc przywołują zapewne Polskę jako świetlany przykład xd
  • Odpowiedz
Wybuduj sobie jakiś mały domek na przedmieściach, pewnie nawet wyjdzie taniej,

@Bestia_z_Jellystone: Na przedmieściach xD Chyba 20 km od miasta chciałeś powiedzieć xD

to jakies senatorium? Szpital rehabilitacyjny? Czy ki c--j xD

@flytying: Miejsca dla niepełnosprawnych można stawiać bliżej ściany niż zwykłe. A na zamkniętych osiedlach policja nie sprawdza. Więc stawiają takie cuda a potem każdy pakuje jak chce.
  • Odpowiedz