Wpis z mikrobloga

Prawidłowo
siły demokratyczne mają prawo się bronic przed onucami które chcą destabilizować #ue i wszelką demokracje
mam nadzieje że w #polska będzie podobnie zwłaszcza w 2027

#afd #fidesz #pis #konfederacja #vox powinny zostać zdelegalizowane bo kraj pod ich rządami stanie się dyktaturą

Jakie jest twoje zdanie?

#pytanie #ankieta #afd #trump #usa #francja #rumunia #ruskapropaganda #wegery #geopolityka #tklive #konfedepis #pis #mentzen #ue #europa

#polska #4konserwy #konfederacja #polityka #konfederacja #polityka #neuropa #bekazprawakow #ukraina #wojna #polska #ruskieonuce #pochowacpodprogiem
Lukardio - Prawidłowo
siły demokratyczne mają prawo się bronic przed onucami które ch...

źródło: Bez tytułu

Pobierz

Czy sądy powinny blokować i delegalizować takie partie i kandydatów jak AFD, PIS, Konfa, FN itp.

• tak 39.9% (116)
  • jeszcze jak (trzeba bronić demokracji) 20.6% (60)
  • no raczej tak (jednak mniej ostro) 7.2% (21)
  • raczej nie 5.8% (17)
  • nie (ale mi to demokracja) 10.7% (31)
  • Nie (fajna odmiana posepowej dyktatury) 11.7% (34)
  • inne 2.1% (6)
  • Nie wiem /nie mam zdania 2.1% (6)

Oddanych głosów: 291

• 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lukardio: lepiej wyłapywać pojedynczo i udupiać zgodnie z prawem za machlojki niż banować im kolejne konta regularnie przycinać i pilnować by pozostali grupą krzykaczy w lokalnej świetlicy a nie idolami niezbyt rozgarniętego elektoratu jak to określał Berkowicz coś takiego jest trudniejsze ale bardziej efektywnie niż zbanowanie konta (partii) i powiedzenie do siebie moja robota skończona. Walka z populizmem jest nieskończona no i takimi rzeczami powinny się zajmować sądy niż inne
  • Odpowiedz
@Lukardio: Obrona demokracji poprzez wykluczanie wszystkich o odmiennych poglądach i wy to piszecie bez cienia ironii, nawet wam powieka nie zadrga xD Staliście się dokładnie tym przeciwko czemu próbujecie protestować.
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Moskvin: Każdemu który proponuje tego typu zmiany proponuję wykonanie pewnego "eksperymentu myślowego" w którym zamieni strony miejscami: "Czy sądy powinny blokować i delegalizować takie partie i kandydatów jak Lewica, Koalicja Obywatelska, 3D itp.".
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Moskvin: w rumunii kandydatem na prezydenta zamiast georgescu został szef aur - simion, będący jeszcze bardziej na prawo od georgescu, mający jego błogosławieństwo i zgarniający wszystkie jego głosy, więc ma nawet szansę wygrać w pierwszej turze. jak zostanie prezydentem, to "czkawka" zmieni się w prawdziwy ból d--y. a protesty trwają już czwarty miesiąc.
  • Odpowiedz
@Lukardio: tak, nauczeni przeszłością należy delegalizować ruchy które jasno chcą się rozwijać w stronę niemieckiego nazizmu lub radzieckiego komunizmu, to kwestia prawa, tak samo media, jak w Polsce istnieje liberalny TVN to nie miałbym nic do tego żeby istniała lustrzana TV o konserwatywnym charakterze ale nie taka nieprofesjonalna Republika która po prostu szerzy chamstwo, manipulacje, fejki
  • Odpowiedz
@prewenaza: A we Francji zamiast umiarkowanej (na polskie warunki nawet "lewackiej") Le Pen będzie radykalny Bardella. Instynkt samozachowawczy i umiejętność przewidywania konsekwencji własnych działań jest wśród neoliberalnych elit na poziomie rozwielitki ale to dobrze. Przyda się w Europie zmiana.
  • Odpowiedz
Potrzebujemy więcej debat a nie mniej. Potrzebujemy rozmów, wymiany poglądów, dyskusji a nie zamykania się we własnych bańkach. To co proponujecie to strzał we własną stopę, bo kiedy przegracie wybory (a wszystko ma swój koniec, nawet wszechświat) to te ustawy które wydają wam się "obroną demokracji" zostaną użyte do stłumienia was samych! Jak można tego nie widzieć? Więcej debaty, więcej merytoryki. Nie chciałbym żyć w świecie gdzie delegalizuje się partie polityczne. A
  • Odpowiedz
@Lukardio: Póki nie wykazują naprawdę ekstremistycznych zapędów takich jak NSDAP, to banowanie ich będzie z jednej strony zamachem na demokrację. Mimo że w NSDAP było widać że coś jest nie tak, to Niemcy i tak ich akceptowali. No i tu pojawia się druga strona medalu, bierność doprowadziła to likwidacji fizycznej reszty partii i samej demokracji. Z jednej strony nie można zabraniać poglądów, gorzej jak potem ta bierność obróci się przeciwko
  • Odpowiedz
@tuhajbej: Obrona demokracji poprzez wykluczenie wszystkich o poglądach antydemokratycznych. Możesz mieć dowolne poglądy na temat np. polityki monetarnej, ale jeśli chcesz prowadzić kraj z dala od demokracji i w stronę autorytaryzmu to nie ma dla ciebie miejsca w demokracji.

To jest tak
Zatrudniamy ochroniarza żeby wszyscy byli bezpieczni i mogli się dobrze bawić
Ktoś przychodzi z maczętą i karabinem
Zostaje zatrzymany przez ochroniarza
Hurr durr nie moge sie dobrze bawic
  • Odpowiedz
@nevermoon: A kto decyduje jakie poglądy są niedemokratyczne? Wskażesz może gdzie Le Pen takowe głosiła?

Bo np dla mnie niedemokratyczne jest wykluczanie kandydatów największej partii opozycyjnej przy użyciu władzy sadowniczej.

Żeby było jeszcze śmieszniej nasi "demokraci" pokroju OPa nawet nie kryją sie z faktem ze chodzi o eliminacje oponentow politycznych a nie o przestrzegania prawa (odwołując sie zreszta do znanej demokratycznej doktryny "dajcie człowieka a znajdzie sie paragraf")

Czy należało
  • Odpowiedz
@nevermoon: Niby w którym miejscu partie z ankiety są "niedemokratyczne"? Próbujecie zmieniać definicje pojęć, tak żeby każdy kto ma inne poglądy był antydemokratyczny. Ja się nawet nie dziwię bo lewicowe mass media karmią was tymi pojęciami, które po prostu nie wytrzymują zderzenia z rzeczywistością. Skoro uważacie że macie rację to przedstawcie argumenty, wejdźcie w polemikę i wygrajcie wybory. Jak dla mnie to są już ostatnie próby obrony własnych stołków, skoro
  • Odpowiedz
nie ma tolerancji dla osób które wspierają małpę z Kremla i mamy w p-----e twoje sofizmaty

@Sram_Rzarem: czyli rozumiem, że CDU/ CSU oraz SPD również powinny być zdelegalizowane?
  • Odpowiedz