Szykuje mi się zakup ekspresu do kawy. Właśnie zastanawiam się co wybrać i chce się Was zapytać co posiadacie i z czego w swoim ekspresie jesteście najbardziej zadowoleni. Na co zwrócić uwagę? Mojej żonie zależy na fajnie spienionym mleku, a mi na gorącej i aromatycznej kawie ;)
@waluss Jak nie chcesz wydać milionów na Jurę to z niedrogich świetna jest Melitta. Kawka super, piana super, a cena rewelacja. Do tego cichsza od konkurencji. Chwalę sobie. Jedyny minus mojej lattici ot jest taki, że nie robi espresso.
@waluss: ja jestem team Philips bo zwyczajnie dobrze mi się go użytkuje na co dzień. Woda jest w pojemniku wyciąganym z przodu, tak samo tacka ociekowa i fusy, również ziarna dosypuje się dość wygodnie. Jak się umie czyścić i smarować zaparzacz to wystarczy go raz w tygodniu opłukać wodą, raz na dwa, trzy miesiące nasmarować. Raz w roku poświęcam mu dwie godziny myjąc ekspres dokładnie, rozbierając wylewkę i zaparzacz. Można
Szykuje mi się zakup ekspresu do kawy. Właśnie zastanawiam się co wybrać i chce się Was zapytać co posiadacie i z czego w swoim ekspresie jesteście najbardziej zadowoleni. Na co zwrócić uwagę?
Mojej żonie zależy na fajnie spienionym mleku, a mi na gorącej i aromatycznej kawie ;)
Z góry dziękuję za pomoc :)
#kawa #kawatime #ekspresdokawy
@waluss: tani, bez prądu, praktycznie bezserwisowy i na 10 lat masz spokój ;-)
źródło: Dzbanek%2C-zaparzacz-do-kawy%2C-herbaty-350-ml-Quttin
Pobierz