Aktywne Wpisy
nowszyja +17
Architekt: zrobimy balustrady z czystego szkła, będzie nowocześnie i mieszkania będą dobrze doświetlone.
Polacy: kwik, sąsiedzi mnie zobaczą na balkonie, kwik, trzeba to czymś przysłonić.
Dlaczego polscy architekci i deweloperzy udają, że nie widzą, że Polacy to naród wstydliwy, pozbawiony poczucia estetyki i projektują balustrady przeźroczyste?
#nieruchomosci #architektura #polakicebulaki
Polacy: kwik, sąsiedzi mnie zobaczą na balkonie, kwik, trzeba to czymś przysłonić.
Dlaczego polscy architekci i deweloperzy udają, że nie widzą, że Polacy to naród wstydliwy, pozbawiony poczucia estetyki i projektują balustrady przeźroczyste?
#nieruchomosci #architektura #polakicebulaki

źródło: krakow
Pobierz
1-1-1-1 +17

Ma ktoś kryzys wieku 30-letniego? W tym wieku powinienem raczej zbierać plony swojej pracy a nie zastanawiać się co chciałbym w życiu robić, podczas gdy znajomi zakładają firmy, robią karierę w korpo i mają własne rodziny. Tak samo większość mojego czasu to analizowanie przeszłości i martwienie się o przyszłość.. Mam wrażenie, że jestem takim 20-latkiem w ciele 30-latka i gdzieś mentalnie utknąłem między okresem studenckim a dorosłością. Najgorsze jest to, że młodość na prawdę szybko leci i tak mi zleciało. Jako studenciak myślałem, że jeszcze wszystko przede mną i przecież wszystko przyjdzie kiedyś a to jest już teraz.. to teraz jest to "kiedyś".
Źle mi z tym że jestem przeciętny, że nic nie osiągnąłem, nie mam kobiety, własnego mieszkania a wszystkie fajne rzeczy oglądam tylko w social mediach i nie jestem tego częścią. Nie chodzi o porównywanie się do influencerów ale porównywanie się do rówieśników ma przecież sens jeśli startowaliśmy z tego samego poziomu, chodziliśmy do tej samej klasy, itp. Zresztą sam czuje, że nie podoba mi się moje życie ale jakaś ogromna siła blokuje mnie żeby coś zmienić + czuje ogromny ciężar że już za późno na jakieś rewoluje.
#przegryw #blackpill #zwiazki #tinder #niebieskiepaski #depresja #samotnosc #feels #przegrywpo30tce #agepill #zycie #przemyslenia #praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
źródło: f34f7e425e3390bc54298c0f5b4eeee10c4c12aa60ea4d0bbc66f29860e84ba5
Pobierz@mirko_anonim: Takie coś istnieje i jest później. No, teoretycznie. Nazywa się EMERYTURA. Jakie plony po 5-6 latach pracy chcesz zebrać?
@mirko_anonim: ja też przegryw ale tak patrząc po szerokim otoczeniu (sąsiedztwo, gimbaza, licbaza, znajomi, znajomi znajomych itd.) to na jednej ręce policzyłbym osoby z którymi bym się zamienił. Takich prawdziwych wygrywów jest bardzo mało. Przynajmniej na wsi - może w mieście to inaczej wygląda, nie wiem.
@mirko_anonim: 35lat, nadal nie wiem co chcę robić w życiu.. Mam dwie córki, fajną pracę, chociaż nie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
- dobrze wiesz że nie chodzi o emerutyre a o to że 30 lat to peak twojej kariery i stabilizacja tego na co sobie zapracowałeś w kontekście nie tylko kariery ale i relacji, rodzinne, itd
- bullshit bo nie potrzebna zamożna rodzina żeby coś osiągnąć (patrz IT). Jak przebimbasz okres szkolny/studencki to over
- w socjalach kłamstwa? AHA. Więc jak ktoś wrzuca story że siedzi z żoną w ogrodzie albo jeździ
Ja mam poczucie jakbym ciągle tkwił gdzieś w roli "niższej" od
@mirko_anonim: xd
Co ty za bzdury gadasz. Peak kariery to właśnie koło 40, kiedy dochodzisz albo do stanowiska takiego że dalej ciężko albo zakładasz firmę. Odłóż sociale bo za dużo kołczy, ludzi na 20 kredytach albo tym
Komentarz usunięty przez autora
- tylko jak w 30 nie wiesz co masz robić to jaki peak w 40? życie to nie film z hollywood
- przecież 15k na polski rynek a większość kogo znam zarabia powyżej i na nowych osiedlach to głównie ludzie z IT a nie kasjerki czy magazynierzy :)
- kredyty na wakacje haha chłopie. Dziwnym trafem ci sami znajomi mają na linkedin manager, developer, własna firma i jeszcze biorą kredyty
@mirko_anonim: Mirku. Ja sam miałem kryzys i zdecydowałem że zaoram "karierę w korpo" i będę rozkręcał swój biznes. Prawie 30 lat, a ja stwierdziłem że nie lubię robić tego co robię i muszę zaczynać "od początku". Myślisz że mam taki
@mirko_anonim: Jak jesteś idiotą który potrafi tylko pie*dolić na wykopie jak to tak że ludzie mają rodziny i pracę za 40k a ja nie to tak jest. Jak w