Wpis z mikrobloga

Oho, doktór Memcen się wygadał, że z tymi niskimi podatkami to jest mała uwaga drobną czcionką w przypisie.

Dotycząca 90% Polaków xD

Jakbyśmy podnieśli podatki przedsiębiorcom, efekt byłby taki, że przenieśliby się na spółki komandytowe lub spółki z o.o. Nie możemy im podnieść obciążeń, bo z innymi krajami konkurujemy stawkami podatkowymi. Dlatego nie widzę wielkiej możliwości podniesienia podatków dochodowych przedsiębiorcom, bo gospodarka przestanie się rozwijać. Od kogo więc wziąć pieniądze na bardzo duże wydatki? Zostają pracownicy. Bardzo bym tego nie chciał, ale ktoś musi je sfinansować. A z przedsiębiorców efektywnie dużo już nie ściągniemy.

https://forsal.pl/gospodarka/polityka/artykuly/8641234,mentzen-trzeba-przestac-waloryzowac-500-plus-zeby-inflacja-je-zjadla.html

#bekazkonfederacji #polityka
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jariii: mi się obecnie dość dobrze żyje, przy rządach konfederacji i Mentzenie będzie tylko lepiej, przynajmniej dla mnie, o innych martwić się nie zamierzam bo o mnie się nikt nie martwi, tylko każdy patrzy z której strony mi dowalić, chętnie bym od tego odpoczął. Ale odpowiadając na twoje pytanie, zrozumiałem, artykuł też przeczytałem.
  • Odpowiedz
  • 159
rzynajmniej dla mnie, o innych martwić się nie zamierzam bo o mnie się nikt nie martwi

@wiesiu2: lubię tą kucową, atomistyczną banieczkę, że będą sobie żyli w spokoju i dostatnie kiedy większość społeczeństwa będzie umierać pod płotem xD

Nie, nie będziecie, od biedy garstka miliarderów za murami Rublówki z kompanią jakichś najemników i prywatną turbokliniką przy domu będzie, ale jest sporo przykładów, że nawet to nie zawsze wychodziło.
  • Odpowiedz