Wpis z mikrobloga

Siemano, dawno nie było rozbiórek z mojej strony, więc pora coś rozebrać żebym nie zapomniał jak to się robi. Na tapet wlatuje najpiękniejsza kompozycja od znanego i uwielbianego w naszym gronie Bortnikoff'a, czyli Oud Monarch (premierowe wydanie). W ostatnim roku było kilka rozbiórek tego zapachy i rozchodził się jak świeże bułeczki - nie dziwię się bo jest przecudowny. Już wspominałem całkiem niedawno że testując zapach z ostatnich wypustowy nie byłem jakoś bardzo przekonany - podobał mi się, czułem ogromny potencjał ale na flache się nie mogłem zdecydować. Jednak nie mogłem oprzeć się myśli że w pierwszym wydaniu ten zapach na 100% będzie taki jak powinien być, taki jak sobie wyobrażałem. Nadążyła się okazja i wleciał drewniany korek, jak tylko zrobiłem niucha to od razu wiedziałem że to jest to - wystarczyło powąchać korek, nie musiałem nawet go zakładać. Pierwsze co się rzuca w nozdrza to narkotyczny aromat magnoli. Mój nos dosłownie dostał orgazmu po rozpyleniu pierwszego psikus: gęsty aromat przecudowne go kwiatu magnoli w pełni rozkwitu, do tego delikatna róża gdzieś tam w tle, po dosłownie chwili i też na dosłownie momencik szarpie po nosie dymny akordzik oudu i boberka, by za moment kakaowiec zdominował kompozycje. Po tym misternym otwarciu ponownie do głosu dochodzi bukiet agzotycznych kwiatów, w którym prym wiedzie cudowna magnolia. Zapach jest jedwabiście, aksamitnie, etc gładki. Baza jest nieziemsko sensualna, trudno mi powiedzieć za sprawą jakich składników ale to jest coś pięknego - zapewne dużą rolę gra tu kakao i Oud razem z minimalnym wręcz na granicy percepcji castoreum. Głównie ze względu na magnolie przywodzi mi na myśl jeden z moich zapachów wszechczasów, czyli Walimach który tka samo jest przeładowany egzotycznymi kwiatami w tym magnolią. Jeżeli ktoś nie zna, chce uzupełnić zapas odlewek a może poznać różnice pierwszego wydania względem obecnych( których swoją drogą nie lubię bo jak dla mnie tam jest zdecydowanie za mało tej pięknej magnoli) to cena za mililitr wynosi 24pln. Od ilu odlewamy? No powiedzmy że 3ml ale jeśli będzie wielu chętnych na np tylko testy porównawcze to mogę odlać od 2ml. Choć nie będę ukrywać że najchętniej zrobię odlewki po 5 i 10ml żeby mieć jak najmniej paczek do wysyłki🤣 Ile odlewamy? 20... Max 30ml jeśli będzie wielu chętnych.
#perfumy
pomidorowazupa - Siemano, dawno nie było rozbiórek z mojej strony, więc pora coś roze...

źródło: dea78050a71cb9ddd6f5404d8de1a3fe

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach