Wpis z mikrobloga

Probuje sprzedac uzywane CPU na #olx Kwota okolo 1k zł. Jakis koles sie odzywa ze chce to kupic, ale chce przesylke za pobraniem ze sprawdzeniem zawartosci. Jedyne co znalazlem to jakas usluga pocztexu. Legitne to? Jesli koles by chcial mnie wydymac na tym, to w jaki sposob? Zakladam ze wezme kase z gory na kuriera, wiec jak nie odbierze przesylki, to nie bede stratny na transporcie.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@JoeGlodomor: Nie zamierzam ryzykowac przesylka OLX, gdzie koles zglosi ze dostal cegle, a ja bede musial udowodnic ze nie jestem wielbladem. To nie jest paczka za 50zl, tylko 1000.
  • Odpowiedz
@lintfree: dlatego ja jako kupujący nigdy nie kupuję nic drogiego w inny sposób. Jak ktoś chce mi sprzedać coś drogiego w inny sposób, niż odbiór osobisty lub przesyłka olx, to zakładam, że to jakiś oszust.
  • Odpowiedz
@lintfree: Kiedyś zamówiłem taką usługę na poczcie polskiej. Kupiłem wtedy aparat i mogłem normalnie sobie otworzyć, wyjąć, zobaczyć czy jest to co zamówiłem. Kurier nie marudził nic, że mu się spieszy czy coś. Wszystko było OK z przesyłką, fajna opcja. Co do przesyłki za pobraniem jest ryzyko, że nie odbierze i opłacasz wtedy chyba jej powrót dodatkowo.
  • Odpowiedz