Wpis z mikrobloga

#przegryw będąc po 30stce jest jeszcze sens wchodzić w zwiazek? Ciezko w tym wieku o szara myszke...chuop też w tym wieku to już nie jest to co było 10 lat temu.. może to pora zeby pogodzic się z życiem w samotności i spróbować czerpać z tego przyjemność? Jak tak słucham kolegów co już maja zony/dzieci to oni wiecznie narzekają na brak czasu i ogólnie stres a ja sobie robię co chce.. ciężka sprawa ehh #zwiazki
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@WciazTenSam: zgadza się i ogólnie myślę że lepiej jest mieć fajna dziewczynę niż być samemu. Problem w tym że szuka się dziewczyny jak się ma 20-25 lat to jest najlepszy okres i można wtedy nawet dziewice poznać i być jeh jedynym do końca życia a tak po 30stce brać sue za szukanie to trochę poznawo
  • Odpowiedz
@Brzytkamorda: u mnie w rodzinie jeden znalazł odpowiednią partnerkę będąc już grubo po trzydziestce. Drugi po czterdziestce. Z racji wieku prędko zabrał się za robienie potomstwa. Obaj są zadowoleni. Świeże przykłady z dwóch ostatnich lat. Jeśli tylko masz siłę to szukaj partnerki.
  • Odpowiedz
@Brzytkamorda: oczywiście że jest sens. Tym bardziej że masz jeszcze na to czas. Teraz uznasz że to olewasz, przekroczysz 40stke i będziesz myślał że takie miałeś głupie podejście gdy byłeś 10 lat młodszy. Czas z--------a więc warto to życie dobrze przeżyć.
  • Odpowiedz
@Brzytkamorda: Oni nie narzekają, bo mają rodziny. Narzekają, bo nie umieli dobrać partnerki. Albo nie zbudowali zasad. I teraz siedzą w układzie, gdzie są dostawcą, nie partnerem.

Ty masz wybór, żeby:
- albo budować coś z kimś, kto Cię wzmacnia,
- albo nie budować nic - i też być
  • Odpowiedz
@Brzytkamorda właśnie na odwrót , w tym wieku trochę się już wyklarowalo, te które miały odpasc jako laski dla czarnych panów i samotne mamusie już odpadły , zostały te bardziej selektywne które nie zaszły w ciążę z byle kim byle gdzie
Właśnie u bardzo młodych dziewczyn to jest loteryjka co się trafi , u tych koło 30 stki to już była duża selekcja więc bezpiecznej wybierać
  • Odpowiedz
@Brzytkamorda no i ja bym się nie kierowała tak koniecznie stereotypem że "najlepsze dziewczyny były już wzięte w liceum " szczerze to z tego co widzę to najwredniejsze dziewczyny z mojej klasy ze szkoły średniej pobrały śluby najszybciej bo były lepszymi manipulatorkami niż te mimozy
Poprostu wredne osoby potrafią się lepiej "sprzedać " bo nie dbają o prawdę , tylko o pozory
  • Odpowiedz
z tego co widzę to najwredniejsze dziewczyny z mojej klasy ze szkoły średniej pobrały śluby najszybciej bo były lepszymi manipulatorkami niż te mimozy

@Linnior88: I dodam, że 3/4 z nich już jest dawno po rozwodach.
  • Odpowiedz
@jerzu70

>z tego co widzę to najwredniejsze dziewczyny z mojej klasy ze szkoły średniej pobrały śluby najszybciej bo były lepszymi manipulatorkami niż te mimozy

@Linnior88: I dodam, że 3/4 z nich już jest dawno po rozwodach.

Nie są bo tak owinęly sobie facetow wokół palca, że oni tylko żyją po to żeby robić dla nich , narcystyczne kobiety mają duży czar , wykorzystują kogoś tak że on nawet tego
  • Odpowiedz
@jerzu70 prawda jest taka że szczera kobieta zawsze wyjdzie na tą problematyczna i zołzowata, te fałszywe są takie że nie ugryza a krew wypija , naprawdę znam laski o obrzydliwej osobowości które wzięły śluby z naprawdę miłymi i zaradnymi facetami , w sensie że między sobą z koleżankami gadały że nie wyobrażają sobie widzieć jednego penisa do końca życia a jak przychodził facet to 'dziubaski tulaski "
Faceci załatwiają sprawy przemocą
  • Odpowiedz
@Brzytkamorda:
To brzmi jakbyś miał pretensję, że kobieta próbowała żyć po swojemu, zanim Cię poznała ;)
Jeśli Cię to realnie odpycha, nie walcz z tym na siłę - bo potem wyjdzie bokiem.
Ale zadaj sobie pytanie: "Czy chodzi o nią… czy o moje poczucie, że dostaję resztki?"
Bo jeśli to drugie - to nie chodzi o kobietę.
Chodzi o Twoje poczucie własnej wartości, nad którym
  • Odpowiedz
@Brzytkamorda

@Linnior88: niby tak tylko ze w tym wieku to już kazda miala przynajmniej 10 bolców wcześniej i trochę to obrzydza i im ładniejsza tym więcej bolców bylo wczesniej

Ja mam 28 lat i nie było peklowane jest nadzieja xD
Btw w mojej byłej szkole średniej były 16 latki które były potężnie bolcowane więc różnie bywa xD
Charakter człowieka nie zależy od jego wieku , laska która ma 15
  • Odpowiedz