Wpis z mikrobloga

Siedzę od tygodnia w domu na L4 i sobie myślę, że jak miał bym tak siedzieć bezczynnie przez np miesiąc to bym oszalał. Zaczął bym pić czy coś xd

Już teraz wiem, że na emeryturze w zimę będę sobie dorabiał np dwa miesiace gdzieś np na cieciówce, potem gdzieś w kampera albo samolot i na wycieczkę. Chyba że będę miał swoją łódkę gdzieś na mazurach to wtedy tam całe dnie latem. A w zimę tak jak pisałem <3

#emerytura #praca #przemyslenia #neet
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Returned To są osoby leniwe i z tego lenistwa powkręcali sobie dużo różnych rzeczy, typu choroby psychiczne, fobie itd. Albo są za mało ogarnięte, co jest skutkiem braku inteligencji i nie ogarniają życia
  • Odpowiedz
Już teraz wiem, że na emeryturze w zimę będę sobie dorabiał np dwa miesiace gdzieś np na cieciówce, potem gdzieś w kampera albo samolot i na wycieczkę.

@BornToDie69: a i no no, ty sobie planujesz dorabiać na emeryturze i jeszcze planujesz co dalej a statystyczny chłop w Polsce za długo się nią nie cieszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale ja tam zdrówka i spełnienia planów życzę
  • Odpowiedz
@BornToDie69: jesteś mentalnym niewolnikiem, poczytaj se książkę skonsumuj kulturę obejrzyj filmik dokumentalny na yt, a jak mieszkasz w duzym miescie to w ogóle masz jakieś bary, kina(oczywiscie mowie o bezrobociu nie l4) mnie osobiście dobija ile przez chodzenie do pracy tracimy czasu najlepiej jakby jej w ogóle nie było
  • Odpowiedz
@BornToDie69: znaczy ja bym nie powiedział, że sobie powkrecali choroby psychiczne, przynajmniej nie wszyscy. Co do niektórych to możesz mylić przyczynę ze skutkiem ale fakt, iż nawet jak cię choroba psychiczna (też zależy jaką) blokuje przed no życiem jak człowiek, to jak nic nie robi - nie ma co liczyć na poprawę. A ta we wielu przypadkach jest możliwa, tyle tylko, iż taka osoba raz że musi się zesrać ale
  • Odpowiedz
@BornToDie69: czyli jak majster nie powie ci w robocie to nie wiesz co masz ze sobą zrobić? Jest takie powiedzenie ze nudzą się ludzie nudni. Czemu siedzisz bezczynnie? Weź się czegoś poucz, poczytaj nowinki z AI, pograj w jakąś starą grę która zawsze chciałeś przejść. Obejrzyj film czy serial na który nigdy nie było czasu. Może posprzątaj graty w mieszkaniu. Naucz się gotowac nowej potrawy. Dla mnie to jest wręcz
  • Odpowiedz
  • 0
@pieczywomaca Nie pisałem, że się nudzę. Post zapewne wynika z faktu, że jest zima a uwielbiam spędzać czas na świeżym powietrzu.

Siedzac tydzień na L4 nie nudzialem się, a post był bardziej o tym, że jednak musiał bym dorabiac na emeryturze żeby było mnie stać spędzać fajnie czas.
  • Odpowiedz
@BornToDie69: ja już siedzę parę miesięcy, leżę po 18h w lozku, nic mi się nie chce, ty widzę już masz zaprogramowaną pracę w głowie a może to i dobrze bo sobie jakoś lepiej żyjesz…
  • Odpowiedz
są za mało ogarnięte, co jest skutkiem braku inteligencji i nie ogarniają życia

@BornToDie69: xD Przykro mi, ale to bynajmniej nie inteligencji zawdzięczasz to, że odnajdujesz się w czymś, co zmusza do z-----------a xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Aceod Hmm. Zmusza mnie do z-----------a chęć zobaczenia czegoś fajnego, spędzania czasu inaczej niż zawsze i realizowanie swoich pasji. Żeby to wszystko wykonać czasami trzeba iść do pracy którą się lubi
  • Odpowiedz