Wpis z mikrobloga

W weekend, postawiłem metalowy domek narzędziowy.
Sporo pracy ale efekt jest naprawdę super.
Jakość naprawdę w porządku, instrukcja mogłaby być lepsza ale nie jest najgorzej.
Jakieś 8-9m2 w środku, Store Boss Malmo. Dorzuciłem dzis profile, kupuje osb i zrobię podniesiona podłogę.
Mam nadzieję, że mi go przez te kilka dni nie zwieje bo tylko w jednym miejscu zakotwilem do płyt chidnikowych, na resztę brakło czasu.
W tygodniu też sianie trawy bo na razie jest kleoisko.
#rod #chlopakizdzialeczek #ogrodnictwo #ogrod #dzialka
Gooma - W weekend, postawiłem metalowy domek narzędziowy.
Sporo pracy ale efekt jest ...

źródło: temp_file5217609457649479169

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gooma nie trzymaj tam wartościowych rzeczy, nie zakrywają okienka tak żeby złodziej mógł zobaczyć że tam nic nie ma (poza krabkami i łopata)

jak chcesz tam trzymać kosiarkę to bankowo będziesz miał włamanie

u siebie na działce mam monitoring a miałem 2 włamania w przeciągu 3 lat gdzie za drugim razem ktoś tam sobie po prostu mieszkał jakiś czas
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@mkorsov taki właśnie jest plan, mimo, że ten ROD i ta działeczka nawet w nocy jest oświetlona przez bliskość stacji kolejowej i jej parkingu, przez co dużo ludzi też łazi w około. Ale oczywiście racja, nie ma co budzić fantazji złodziejów. W planach też alarm i monitoring.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@yapol podłoże z płytek chodnikowych, starych jak świat, znalazłem je na tej działce. Ułożone w wykopie, na tzw suchy betonie. Czyli piach i cement. W miarę równo się ułożyły i nawet nie klawiszuja. Ale zdecydowałem się jednak na podłogę podniesiona, ile bym razy nie zamiatał tych płyt tak zawsze jest syf. Osb powinno załatwić sprawę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@yapol nie ma problemu! W razie wątpliwości pisz na PW, chętnie pomogę. Domek kupowałem na ogrodosfera.pl widzę, że ceny dosyć mocno podskoczyły, ja kupowałem jakoś w listopadzie 2024. Ale produkt jest warty tych pieniędzy, dobrze spasowany, szczerze to liczyłem na straszne badziewie ale na szczęście jest bardzo ok.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mkorsov ej tak właśnie teraz pomyślałem, że dobrze że jest to okienko. Można w jego zasięgu poustawiać jakieś mało warte fanty a resztę trzymać poza zasięgiem. Drzwi są na tyle kruche że nawet z mocną kłódka po prostu wpadną do środka przy jednym kopie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mkorsov na przygotowanego, a wystarczą takiemu tylko nożyce z teleskopowymi rekojesciam, to nie ma bata, zawsze wejdzie, wszędzie. Tylko alarm. I taki też planuje mieć. Dodatkowo już buduję swój syndykat w postaci znajomych żulków z dzialeczek. Prędzej czy później i tak będę w dupie, ale może później?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@mkorsov kurde, kosiarki to nie chce mi się targać co koszenie. Myślałem o jakiejś fancy, akumulatorowej Ryobi, bo mam ich aku od groma. Z drugiej strony, mam tam naprawdę blisko, to wręcz centrum miasteczka. Trochę zaryzykuje i jak już taką kupię to wrzucę jej do środka lokalizator, gdzieś w rączkę. Sam tam przechodzę co najmniej 2 razy dziennie. No sam nie wiem.
A będzie jeszcze budowa docelowego domku. Nie wiem czy
  • Odpowiedz
@Gooma: złodzieji którzy targają kosiarki i ciezkj sprzęt jest stosunkowo bardzo mało. Dużo robią czujniki ze światłem w okolicach płotu, mocno zniechęca bo nie wiadomk z daleka czy to kamera czy kamera.

Kawał dobrej roboty!!! Co dalej w planach?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Chlopaki_z_dzialeczek pomysł ze światłami bardzo ok i dzięki, pewnie go wykorzystam.
Dalej... Trawa, to najważniejsze bo cała działka była równania glebogryzarka i jest rozkopana. Potem pomyślę o jakimś domku ale chyba nie będę przesadzać bo do domu mam doslownie 7 minut z buta.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Dorzuciłem drewutnie z Lidla, oczywiście ona też pójdzie na płytki betonowe, na razie tak sobie tylko stoi. Kombinuje też nad rynnami bo cholernie jest sucho i każdy litr deszczówki jest ważny. A woda oczywiście nadal nie włączona.
Gooma - Dorzuciłem drewutnie z Lidla, oczywiście ona też pójdzie na płytki betonowe, ...

źródło: temp_file5797727657626195735

Pobierz
  • Odpowiedz